Ez a 10 kedvenc filmünk Brad Pitt-től, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 8819 Views
  • 2 0
Brad Pitt 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Brad Pitt színészként a Thelma és Louise című filmmel robbant be a köztudatba 1991-ben. 1995-ben a Hetedik című bűnügyi thrillerben és a 12 majom című sci-fiben nyújtott alakításával kivívta a kritikusok elismerését; utóbbi szerepért Golden Globe-díjat és Oscar-jelölést kapott. Azóta is folyamatosan gyártja a minőségibbnél-minőségibb produkciókat.

Egy csokorba szedtük a tíz kedvenc filmünket napjaink egyik legmeghatározóbb színészétől.

10. Ocean’s eleven – Tripla vagy semmi (2001)

Ocean's eleven - Tripla vagy semmi

Három szabály van. Az első: senki ne sérüljön meg, a második: senkit ne érjen kár,a harmadik:  játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már készül a legújabb nagy dobására. Egy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. Bandája válogatott fenegyerekekből áll, akik mind profik, és a pénzért bármire képesek. A tét 150 millió dollár – de többről szól ez az egész. A kaszinók tulajdonosa ugyanaz az ember, és ez az illető történetesen Ocean ex-feleségével jár.

9. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (2007)

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (2007)

Jesse James (Brad Pitt) katona volt, hős, bűnöző és ikon. Vadnyugati Robin Hoodként szállt szembe a kizsákmányolókkal és a gazdagokkal, hogy a megszerezett pénzt a szegények között oszthassa szét. Vérdíjat tűztek a fejére, és sokan szerették volna eltenni láb alól, így sorsát végül ő sem kerülhette el.

8. Harag (2014)

Harag (2014)

A második világháború a végéhez közeleg, ezt a katonák hangulatán és állapotán is érezni lehet. Don Collier (Brad Pitt) őrmester, vagy ahogy a beosztottjai nevezik, Wardaddy az ellenséges vonalak mögött állomásozik. A kimerítő küzdelemhez csatlakozik egy újonc, Norman (Logan Lerman) is. Az ötfős csapat egy Sherman típusú tankkal vonul csatába, de a túlerő nem kecsegtet túl sok jóval. A fiatal srác számára minden új, a harctér, a pszichikai terhelés és  a Harag nevű tank fedélzete egyaránt. Wardaddy pártfogásába veszi a fiút, hogy együtt vészeljék át a szörnyű háborút. Mind tudják, hogy nem sok esélyük maradt a túlélésre, de bíznak egymásban, tapasztalataikban, és a tankban.

7. 12 majom (1995)

12 majom (1995)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újjabb járvány fenyegeti a túlélőket, élettbenmaradásuk attól függ, hogy James Cole-nak (Bruce Willis) sikerül-e információkhoz jutnia a a vírus természetéről. Ehhez azonban vissza kell utaznia a múltba, küldetése pedig már az elején nem várt akadályokba ütközik: nem 1996-ba, hanem 1990-be érkezik. Ahelyett, hogy szabadon kereshetné a vírus mintáit, elmegyógyintézetbe zárják. Egyetlen ember hisz neki, az intézetben dolgozó pszichológus, Kathryn Railly (Madeleine Stowe), akinek segítségével talán sikerül a járvány kirobbantásáért felelős 12 Majom Hadseregének nyomára bukkannia.

1 2 3