A szellentés 7 meglepő, ám annál fontosabb előnye

  • 3 év ago
  • 6836 Views
  • 2 2
A szellentés 7 meglepő, ám annál fontosabb előnye

Ha hiszed, ha nem, több fontos pozitív hatása is van a szellentésnek. Ne nevess vagy hitetlenkedj, inkább olvasd el, mik is ezek.

Felsorolunk néhány okot, hogy miért is tesz jót testünknek a szellentés.

1. Csökkenti a puffadást

A kutatások kimutatják, hogy nemcsak akkor fújódunk fel, ha a szervezet több vizet tárol, hanem akkor is, ha a gázok nem tudják elhagyni beleinket. A szellentés csökkenti a belekben lévő nyomást, így a puffadást is.

2. Jót tesz a beleknek

Ha hosszabb ideig visszatartjuk a szellentést, az veszélyes is lehet, és káros reakciók indulhatnak meg a belekben. Jobb, ha szabadjára engedjük.

3. Laktóz intoleranciára is felhívhatja a figyelmet

Ha nagyon rossz a szaga, az laktóz intoleranciát is jelezhet.

4. Csökken a szívinfarktus esélye

A bélgáz kis adagokban tönkreteheti a káros sejteket és a szívinfarktus kockázatát is csökkentheti.

5. Segít a változatos étkezés kialakításában

Mindenkinek szüksége van változatos táplálkozásra, a szellentés pedig jelet adhat azzal kapcsolatban, hogy mire van szüksége a szervezetnek. Különböző élelmiszerek különböző gáz típust produkálnak. Például ha valaki gyakran pukizik, azt jelentheti, hogy több rostot kellene ennie. Ha valaki sok vörös húst eszik, akkor az nagyon kellemetlen szagú gázt eredményez, írja a Woman’s Health.

6. Egy boldog hasat is jelent

Most egy furcsa információt teszünk közzé: a boldog emberek többet szellentenek. Másképpen kifejezve, a szellentés egy egyszerű módja annak, hogy jobban érezzük magunkat. A különböző ételek különbözően hatnak emésztésükre. A karfiol, a kelbimbó és a a káposzta hozzájárul a jobb emésztés és a jobb bélflóra kialakulásához, írja az NPR.

7. Nagy megkönnyebbülés

Be kell vallanunk, hogy nagy megkönnyebbülés az, amikor végre kiengedhetjük a gázt, amit már egy ideje visszatartottunk. Ha ezt nem tesszük meg, nyugtalanok és idegesek lehetünk.

15 tökéletes pillanatban készült fotó, amit soha többé nem lehet megismételni

(Forrás: csodalatos.co)