11 dolog, amit ki nem állhat a kutyád

  • 3 év ago
  • 10916 Views
  • 6 2
11 dolog, amit ki nem állhat a kutyád

Akinek van kutyája, az biztosan tudja, hogy van néhány olyan dolog, amivel ki tudod kergetni a kutyádat a világból. Alábbi összeállításunkban ezekből szemezgettünk.

Íme 11 dolog, amit ki nem állhat a kutyád:

1) A kutya dédelgetése

Lehet sokan azt gondolják, hogy nincs abban semmi gond, ha átkaroljuk a házi kedvencünket, ám a legtöbb kutya ezt nem szereti. Néhányan elviselik az ölelést, azonban sokan azt gondolják, hogy ezzel is uralkodni akarunk felettük.

2) Folyamatos szavak használata

Mivel a kutyák nem értik, amit mondunk, néhány megjegyzéstől eltekintve a gesztusainkból kell kitalálniuk, hogy mit akarunk tőlük. Tehát a verbális és fizikai parancsok összekeverése meglehetősen zavaró lehet állati barátaink számára.

3) Fejsimogatás

Teljesen normálisnak gondoltuk eddig, ha néha-néha megsimogattuk kutyánk buksiját, azonban ők nem igazán rajonganak érte.

4) Farkasszem

Nézhetsz farkasszemet egy kutyával, de ha egy olyan fajtával teszed meg, aki ismeretlen a számodra, könnyen agresszív reakciót válthat ki belőle.

5) A szabályok és a napi rutin hiánya

A kutyák ragaszkodnak egy szervezett rutinhoz, és tudniuk kell, hol vannak határaik. A struktúrával és a szabályok betartásával segíthetsz nekik abban, hogy kialakuljon bennük a bizalom feléd.

6) Feszes póráz

A kutyák könnyen megérzik, ha a gazdijuk kicsit feszültebbek a kelleténél. Ha feszesen tartod a pórázt, azt gondolhatják, hogy ideges vagy, azonban ha néha lazábbra engeded, megnyugodnak, mert azt gondolják, hogy minden rendben van.

7) A szabadság hiánya

A kutyának olyan a környezetének a felfedezése, mint az embereknek az ABC megtanulása. Ha nem engedjük néha szabadon, nem fogja magát jól érezni.

8) Kényszerített barátkozás

Ha egy kutyát arra kényszerítünk, hogy kapcsolatba lépjen egy másik házőrzővel, vagy esetleg egy emberrel, akit nem kedvel, gyakran harapás lehet a vége. Nagyon figyelnünk kell rá, hogy akihez odaengedjük, szereti-e.

9) Feszültség

Ahogy már említettük, a kutyák mesterei annak, hogy megérezzék az emberek idegállapotát és könnyen olyanokká is tudnak válni, mint a gazdájuk. Szóval, ha nem szeretnénk, hogy kutyánk feszült legyen, jobban tesszük, ha gyorsan lenyugszunk.

10) Unalom

Az a kutyatulajdonos, aki mindent csinál, csak a kutyájáról nem vesz tudomást, rossz gazda. És amellett, hogy rossz gazda, a kutyák utálják, ha nem foglalkozik velük senki. Az a jó gazdi, akit a kutyája ugrálva vár haza, mert tudja, hogy most ő következik.

11) Erős szagok szagoltatása

A kutyáknak sokkal, de sokkal jobb a szaglásuk, mint az embereknek, így ha egy erős szagú dolgot szagoltatsz a kutyáddal, az nagyon nem fog neki tetszeni.

11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

(Forrás: Brightside)

//Lina//