10 gyorséttermi titok, amit sosem mondanának el

  • 3 év ago
  • 14899 Views
  • 3 2
10 gyorséttermi titok, amit sosem mondanának el

Minden modernnek számító ember tisztában van a gyorséttermi étel fogalmával – és ízével is. A mai szélsebesen száguldó mindennapok egyre inkább túlértékeljük az ilyen étkezdék gyors kiszolgálását, egyszerűségét és talán már túlságosan is finom főztjét.

4) A kóla olcsóbb, mint a tea, mert étvágygerjesztő hatása van.

A gyorséttermekben a tea általában drágább a buborékos üdítőitaloknál. Ez azért van, hogy a vásárlók többet igyanak az utóbbiból. Lehetetlen ugyanis a szomjúságot az édes lével oltani, ezért veszünk még egyet, aztán még egyet, és így tovább. Ráadásul a szénsav serkenti az étvágyunkat.

5) A sült krumpli 19 hozzávalót tartalmaz.

A gyorséttermek burgonyájának legendás ízvilágát közel 20 összetevővel érik el. Szerencsénkre legalább az alap a krumpli, csak ezután következnek a zsiradékok, az adalékanyagok, valamint az ízfokozók. Talán nem is olyan ártalmatlan a kedvenc gyorséttermi köretünk?

6) Nem túl jó megoldás, ha kora reggel az első utunk egy gyorsétterembe vezet.

A versengés jó, bár semmiképpen sem a gyorséttermek reggeli kígyózó sorában. Eszünkbe ne jusson azonban reggeli hamburgerkörutat tenni rögtön az étterem nyitása után, mert az ott dolgozók agresszív vegyszerekkel tisztítják az eszközeiket és a konyhájukat, ami rajta maradhat a pultokon, onnan pedig könnyen a reggelinkbe juthat.

1 2 3 4