10 gyorséttermi titok, amit sosem mondanának el

  • 3 év ago
  • 14898 Views
  • 3 2
10 gyorséttermi titok, amit sosem mondanának el

Minden modernnek számító ember tisztában van a gyorséttermi étel fogalmával – és ízével is. A mai szélsebesen száguldó mindennapok egyre inkább túlértékeljük az ilyen étkezdék gyors kiszolgálását, egyszerűségét és talán már túlságosan is finom főztjét.

Íme néhány titkos csel, amit az ott dolgozóktól el lehet lesni, bár a legjobb, ha nem járunk túl gyakran ilyen éttermekben.

1) A legjobb időpont a gyorséttermezésre délben és este hétkor van.

A tökéletes időzítés meglepő módon ebédidőben (11-13 óráig) és vacsoraidőben (18-20 óráig), az étterem legforgalmasabb óráiban van. Bár ilyenkor lehetetlen asztalt találni, de garantáltan friss az étel.

2) Ha friss sült krumplit szeretnénk, kérjük só nélkül!

Közkedvelt gyorséttermi finomságot azután sózzák meg, hogy kiszedtek egy nagy adagot a forró olajból. Egy ilyen kérés miatt azonban kénytelenek kisütni egy újabb kör krumplit a számunkra.

3) A konyhából kiszökő illat a marketingfogás része.

Ahogy elhaladunk egy gyorsétterem mellett, nehéz megállni a finom ételek illatának csábítását, nem véletlenül! Sok étterem gondoskodik arról, hogy a főzés illata eljusson a kint sétálók orráigg. Sok helyen még a konyha ajtaját is szélesre tárják.

1 2 3 4