14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

  • 1 év ago
  • 9935 Views
  • 2 1
14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Amikor a producerek egy akkora sikerű filmszériára keresnek színészeket, mint a Harry Potter, több tényezőt is figyelembe kell venniük. Jobb esetben olyan színészekre esik a választás, akikhez a néző ki tud alakítani egy erőteljes kötődést. Ez a kapcsolat megnehezíti azt, hogy el lehessen határolni a színész imázsát a játszott szerepétől, tehát szinte lehetetlen elképzelni egy Harry Pottert, akit nem Daniel Radcliffe játszik, vagy egy Hermione-t, akit nem Emma Watson alakít. Annak ellenére, hogy sokan gondoljuk, hogy a színészek ezekre a szerepekre születtek, lehetséges, hogy a producerek több alkalommal nem voltak egy véleményen, sőt, esetleg mást is választottak volna. Nehéz elhinni, de igaz.

Következő cikkünkben összeállítottunk egy listát olyan színészekről, akiknek nem sokon múlt, hogy kulcskaraktert alakítsanak a Harry Potter filmekben.

1) Ian McKellenAlbus Dumbledore

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Sir Ian McKellent, akit a Gyűrűk Ura és a Da Vinci-kód című filmekben és számos színházi előadásban látott fantasztikus alakításairól ismerhetünk, Dumbledore akkori alakítója, Richard Harris halála után felkérték, hogy ő hozza el a híres varázslót a nagyképernyőre. Ez még 2002-ben történt, de McKellennek kemény dilemmával kellett szembenéznie, amely után úgy döntött, hogy visszautasítja a lehetőséget.

Az egész akkor kezdődött, amikor a napokban Richard Harris azt mondta, hogy bár McKellant technikai szempontból brilliáns színésznek találta, de a színészi tevékenységből hiányzott a szenvedély. McKellannak el kellett döntenie, hogy átveszi-e egy olyan férfi örökségét, aki nem értékelte őt színészként. Tudjuk mi történt ezután. McKellen visszautasította, mondván, hogy „nem vállalhatja el egy olyan színész szerepét, aki nem értékelte”. Bár abban egyet érthetünk, hogy elképesztő alakítást tett volna le az asztalra, így végül Michael Gambon kapta meg a szerepet.

2) Saoirse RonanLuna Lovegood

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Saoirse Ronan a Komfortos mennyország és a Kisasszonyok című filmek hatására rendkívüli hírnévre tett szert. Kevésbé ismert tény azonban, hogy ő valójában ott volt a meghallgatáson Luna Lovegood karakterére pályázva. A szerepet helyette Evanna Lynch kapta, mert őt kifejezetten a történet kitalálója, J.K. Rowling választotta. Szerinte Lynch volt a tökéletes ember a szerepre.

Saoirse azonban elismerte, hogy csalódott, amikor megtudta, hogy nem őt választották. Egy interjú során Ronan azt mondta, hogy túl fiatal volt, de akkor szívesen lett volna a Harry Potter filmekben. Akkoriban úgy gondolta, hogy nekik van a legjobb munkájuk a világon. Ma több, mint 3 Oscar-jelöléssel a zsebében, kíváncsiak lennénk, hogy nézhet ki egy Saoirse által játszott Luna, és milyen hangulatot adott volna a franchise-nak.

3) Liam AikenHarry Potter

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Eredetileg Liam Aikennek, a Balszerencse áradása (2004) sztárjának szánták volna Harry Potter szerepét a nagy képernyőn, viszont J.K. Rowling ismét közbeszólt, ezzel mindent megváltoztatva. Az író követelte, hogy a film teljes szereplőgárdája csak brit színészekből álljon. Ez azonnal kizárta Aikent, és ez megnyitotta az ajtót az alig 11 éves Daniel Radcliffe brit színész előtt egy olyan szerepben, amely már akkor meghatározta karrierjét.

A Guardian brit lap szerint J.K. Rowling még arra is szakított időt, hogy felhívja Chris Columbust, a producert, aki könyveinek filmekhez való igazításáért volt felelős, csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Aiken nem kapta meg a szerepet. A közvéleményben Rowling döntésének oka az volt, hogy a filmek hűek maradjanak a könyvekhez, amelyben elvileg minden egyes szereplő brit. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy Aiken jobb alakítást nyújtott-e volna, mint a nagyszerű munkát végző Radcliff.

4) Robin WilliamsRubeus Hagrid

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

K. Rowling nagyon ragaszkodott ahhoz, hogy ne amerikai színészek szerepeljenek a filmben. Mivel ő maga brit, óriási nyomást gyakorolt a produkciós csapatra, hogy megkapja, amit akar. Végül a szereplők végül teljesen britek voltak, ami valóban különleges érzetet adott a filmeknek. Tehát Liam Aiken mellett Robin Williams, aki az ikonikus Rubeus Hagrid-ot alakította volna, szintén ez a ‘szabály’ miatt nem kerülhetett a szereplők listájára. A karaktert végül Robbie Coltrane ábrázolta. Biztosak vagyunk abban, hogy Coltrane-hez hasonlóan Williams is nagyszerű munkát végzett volna.

1 2 3 4