10 gyönyörű film a határokon átívelő szerelemről

  • 2 év ago
  • 8648 Views
  • 2 1
10 gyönyörű film a határokon átívelő szerelemről

Belegondoltál már abba, hogy pihentető külföldi utazásod során besétál az életedbe a Nagy Ő? Nos, filmekben ez igen gyakran megesik.

Íme 10 gyöngyszem a távolsági kapcsolatok buktatóiról és szépségeiről.

1) Holiday (The Holiday, 2006)

Holiday /The Holiday, 2006/

Iris Simpkins (Kate Winslet), az esküvői rovat szerkesztője fülig szerelmes egy férfiba, aki váratlanul bejelenti, hogy megkérte egy másik nő kezét. A kaliforniai Amanda Woods (Cameron Diaz) egy filmelőzeteseket készítő, jól jövedelmező reklámcég vezetője, ám a párkapcsolata már kevésbé sikeres: rájön, hogy barátja (Edward Burns) megcsalta. Két egymás számára idegen nő, akik egy online házcsere program weboldalán kommunikálnak csupán, és spontán otthont cserélnek két hétre. Ez a kis kiruccanás mindkettejük életét fenekestől felforgatja. A másik nem elől ugyanis nem tudnak elmenekülni…

2) Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

Az élet ízei (2014)

A Kadam család elhagyja szülőhazáját, Indiát, és felkerekedik, hogy Franciaországban újra gyökeret verhessen. A családfő (Om Puri) éttermet nyit közvetlenül Madame Mallory (Helen Mirren) Michelin-csillagos étterme mellett. Madame Mallory csinos, feltörekvő séfje, Marguerite (Charlotte Le Bon) mellé konyhájába csalja a Kadam család csodaszakácsát, Hassan-t (Manish Dayal) is. Ekkor tör csak ki az igazi viszály!

3) Kate és Leopold (Kate & Leopold, 2001)

Kate és Leopold /Kate & Leopold, 2001/

A távolságot nemcsak térben, hanem időben is jócskán érezzük. A brit herceg, Leopold (Hugh Jackman) számára nem az az igazi kihívás, hogy az 1870-es évek viszonyai után hogyan szokja meg a modern idők New York-ját. Sokkal nehezebb elnyernie választotta, a reklámcégnél dolgozó, merész nő, Kate McKay (Meg Ryan) szerelmét. Hogyan lehetséges, hogy az áthidalhatatlan akadály, az a néhány évtized ne vessen éket közéjük?

4) Brooklyn (2015)

Brooklyn (2015)

Eilis Lacey (Saoirse Ronan), egy fiatal ír nő elhagyja szülőfaluját, és kivándorol Amerikába. Munkát talál, és lassan kezdi otthon érezni magát. Alighogy megismerkedik a jóképű, kedves fiatalemberrel, Tony-val (Emory Cohen), hírt kap testvére, Rose (Fiona Glascott) haláláról. Titokban házasságot kötnek, mielőtt Eilis visszatér Írországba. Hazájában azonban megismerkedik egy másik férfival, így választania kell két szeretett országa két szeretett fiatalembere között.

1 2 3