18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

  • 2 hónap ago
  • 23916 Views
  • 3 3
18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

Nehéz elhinni, de már 27 éve forgatták a Titanic című filmet. Csak igazán kevés ember van, aki nem látta legalább egyszer ezt a kedvelt klasszikust.

Most lerántjuk a leplet a Titanic készítésének körülményeiről: íme 18 meglepő tény a forgatás kulisszái mögül.

(1) Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Bale, Macaulay Culkin és Matthew McConaughey is jelentkezett Jack Dawson szerepére. Kate Winslet még meghallgatáson is volt Matthew McConaughey-vel, de végül a fiatal, akkoriban még kevésbé ismert tehetség, Leonardo DiCaprio kapta meg a szerepet.

18 elképesztő tény a Titanic című filmről

(2) Kate Winslet sem kapta meg olyan könnyen Rose karakterét. Madonna, Sharon Stone, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Wynona Rider és Uma Thurman voltak versenyben a szerepért. Kate mindent elkövetett, hogy növelje az esélyeit: megszerezte a rendező, James Cameron telefonszámát, és hívogatta, hogy meggyőzze. „Nekem kell megkapnom ezt a szerepet. Bolondság lenne tőled, ha nem engem választanál!”- hajtogatta. Ma már a színésznő ezt letagadja, de azt elismerte, hogy küldött rózsákat a rendezőnek „A te Rose-odtól” levélkével.

(3) A film többe került, mint maga a Titanic. A film elkészítéséhez 200 millió dollár, míg a hajó felépítéséhez „mindössze” 7,5 millió dollár (ma 150 millió dollárnak megfelelő összeg) kellett.

18 elképesztő tény a Titanic című filmről

(4) A forgatókönyv szerint Rose-nak meg kellett volna szúrnia a vőlegényét a cipője tűsarkával, de Kate Winslet úgy döntött, hogy jobban nézne ki, ha leköpné a arcát. Végül ez a verzió került be a filmbe.

1 2 3 4 5