10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

  • 4 hónap ago
  • 16332 Views
  • 2 1
10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

A celebvilágot hazánkban és külföldön is gyakran elárasztják a csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező „sztárok”, akik botrányaikkal vagy csupán külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hírességek között is találni azonban olyan tehetséges embereket, akik méltán népszerűek – és emellett kiemelkedően okosak is.

Íme tíz híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja. Nemcsak híresek, okosak is! 🙂

1) Sharon Stone: 154-es IQ szint

Sharon Stone

Bátran kijelenthetjük, hogy az egykori modellnek, jelenlegi színésznőnek szinte már abnormálisan magas az IQ-ja. Pályája beindulása előtt Stone-nak ösztöndíjat ajánlottak fel az Edinboro University of Pennsylvaniára, amit el is fogadott, ám két évvel később mégis inkább a modellszakmát választotta. Mindent egybevetve, talán nem is döntött rosszul.

2) Quentin Tarantino: 160

Quentin Tarantino

Hát ez az az eset, amikor egyáltalán nem vagyunk meglepve: a mindenki által zseninek kikiáltott mester, a számos remekmű mögött álló rendezői lángelme hivatalosan is egy géniusz. A sors fintora, hogy Tarantino sosem szerzett diplomát, sőt más iskolai bizonyítványt sem, hiszen 15 évesen otthagyta a gimnáziumot. Ehelyett saját magát képezte azzal, hogy egy videotékában vállalt állást, ahol naphosszat nézhette a filmeket. „Amikor megkérdezik tőlem, hogy jártam-e valamilyen filmes iskolába, mindig azt felelem: nem, én filmekre jártam” – szokta mondogatni frappánsan a direktor.

3) James Woods: 184

10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

A 74 éves sztár az iskolát színészkarrierje érdekében hagyta ott, de később politológiából lediplomázott. Színészként is sikeres, két Oscar-jelölést és egy Golden Globe-díjat tudhat a magáénak, hazánkban főleg a Shark – Törvényszéki ragadozó sorozatból ismerhetjük.

1 2 3 4