10 megdöbbentő tény a mozikról, amit biztosan nem tudtál

  • 5 hónap ago
  • 26062 Views
  • 4 5
10 megdöbbentő tény a mozikról, amit biztosan nem tudtál

Mindig jobb egy kasszasikert az óriás vásznon végignézni, mint otthon. Ez az egyik oka annak, hogy annyira szeretünk moziba járni, de vajon mit szólnánk hozzá, ha kiderülne, hogy a mozi személyzete a szórakozásunk közben minket figyel?

A mozik rengeteg dolgot eltitkolnak, így az ott dolgozók rengeteget tudnának mesélni.

1. A legnagyobb profit nem a mozijegyekből származik.

Furcsának tűnhet, de a mozik több pénzt keresnek az üdítők és a popcorn eladásából, mint a jegyek kiárusításából. Amikor a filmek kijönnek, a moziknak sokat kell fizetniük a filmstúdióknak az első két hónapban. A későbbiekben szerzett profit aztán mind a mozié. Ezért van az, hogy még fél évvel a premier után is játszanak bizonyos filmeket a mozikban.

2. A kalózkodás nagyon gyakori jelenség.

A kalózfelvételek készítése nem megengedett, de sok néző csak azért ül be a premierre, hogy rejtett kamerájával felvegye a filmet. A mozik alkalmazottai igyekeznek megelőzni a bajt, és kipenderíteni a tilosban járókat. Amerikában a The Motion Picture Association of America nevű szervezet ezt segíti elő azáltal, hogy azoknak a moziban dolgozó személyeknek, akiik észreveszik a rendbontókat, 500 dollárt is kifizetnek, ami keresetük nem kis kiegészítése.

3. Fiatalok is megnézik a felnőtteknek szánt filmeket.

Sok mozi igyekszik megelőzni az ilyen eseteket, de rendszeresen előfordul, hogy besurrannak olyan gyerekek, akik a megfelelő életkort még nem érték el. Ezt úgy teszik meg, hogy akkor vesznek jegyet, amikor egyszerre két film indul, az egyik korhatáros, a másik nem. A mozi személyzete gyakran nem ellenőrzi, melyik filmbe ülsz be, miután elhagytad a jegypénztárt.

1 2 3 4