10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

  • 8 hónap ago
  • 12276 Views
  • 0 1
10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

Bizony nem egy film és nem egy TV műsor szólt arról, hogy milyen túlélési módszerekkel lehet átvészelni néhány napot vagy hetet a vadonban. Ám ezek a műsorok nem minden tekintetben fedezik a valóságot, mert például egy flakon víz a perzselő napsütésben közel sem fog annyi ideig kitartani, ahogy azt a TV-ben látjuk, és a nedves ruhákban való közlekedés sem jó egy fagyos vidéken.

Ma összegyűjtöttünk néhány tévhitet ezekkel kapcsolatban, amit mind a mai napig elhisznek az emberek.

(1) A túlélésről szóló TV-műsorok felkészítenek a való életben előforduló szélsőséges helyzetekre.

Természetesen ez nem így van. Egy ilyen műsor elkészítéséhez több tucat emberre van szükség, akik a színfalak mögött vannak és a nézők nem látják őket. Például vannak ott orvosok, aki készen áll arra, ha olyan probléma történne, ami azonnali beavatkozást igényel. Szóval nem kell elhinni mindent, amit a TV-ben lehet látni. Ha elveszel a vadonban, senki nem fog a segítségedre sietni, mert azt sem tudják, hogy ott vagy.

(2) El kell osztani a vizet, hogy későbbre is jusson.

Ha túl meleg van, akkor célszerű leülni és ott elfogyasztani a vizet. A napsütés miatt a víz szép lassan elkezd párologni a flakonból, így esély sem lesz arra, hogy beoszd azt a keveset.

(3) A sivatagban először vizet kell találnod.

Ez nem igaz, először olyan helyre kell húzódni, ahol árnyék van és ha a hőmérséklet kicsit lejjebb ment, akkor kell keresni ivóvizet. Nem szabad hagyni, hogy a nap az utolsó csepp vizet is kiszárítsa belőled, mert onnantól fogva vége a dalnak. Maradj távol a forró talajtól, ha van rá mód inkább ülj egy fára, vagy tegyél valamit magad alá.

1 2 3 4