10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet

  • 11 hónap ago
  • 64918 Views
  • 8 11
10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet

Alábbi cikkünkben olyan világhírű színészeket mutatunk be, akik nem tanultak színészi akadémiákon, nem álmodtak arról, hogy híresek legyenek, hanem egyszerűen csak jókor voltak jó helyen.

Íme néhány csodálatos történet olyan hollywoodi csillagokról, akik egy véletlennek köszönhetik, hogy ezen a pályán kötöttek ki.

1) Harrison Ford

Harrison Ford

1964-ben Ford Los Angelesbe utazott, hogy rádiós bemondóként szerezzen munkát. Ugyan ez nem sikerült neki, de ennek ellenére Kaliforniában maradt, s végül leszerződött a Columbia Pictures Új Tehetség-programjába, aminek értelmében 150 dolláros heti fizetségért statisztált filmekben. Ford állása ácsként élete legnagyobb szerepéhez juttatta. 1975-ben George Lucas szövegfelolvasásra kérte fel a Csillagok háborúja szereplőválogatásain a szerepekre jelentkező színészek partnereként. A meghallgatásokon Steven Spielberg felfigyelt rá, mennyire illik Fordra Han Solo szerepe, így meggyőzte Lucast, hogy adja neki a feladatot, ami végül meghozta a hírnevet a színész számára.

2) Brad Pitt

Brad Pitt

Mielőtt sikeres lett, többek közt sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét. Az el Pollo Loco nevű étteremláncnál dolgozva még csirkekosztümben is feltűnt az utcán. Az 1980-as évek végén olyan népszerű televíziós sorozatokban kezdett szerepeket kapni, mint a Dallas, 21 Jump StreetGrowing Pains és Head of the Class. Ridley Scott felfigyelt a fiatal srácra, és szerepet ajánlott neki a Thelma és Louise (1991) című filmjében, aki ezután lassan, de biztosan elindult a filmcsillagok útján.

3) Liam Neeson

Liam Neeson

A másik nagy változás Liam pályafutásában Steven Spielberg nevéhez fűződik, akinek felesége közbenjárásával megkapta Oskar Schindler szerepét, a Schindler listája (1993) című filmeposzban. Spielberg a szerep érdekében ugyan kezdetben sikertelen hízókúrára fogta Neesont, azonban végül a színész karcsún is nagyszerű alakítást nyújtott és a filmre Oscar-díjak záporoztak. Liam tehát egy csapásra sztár lett és következhetett egy romantikus film, méghozzá Walter Scott klasszikus regényéből, a Rob Roy, természetesen Liammal a címszerepben.

1 2 3 4