10 őrült Disney-teória, ami mindent megváltoztat, amit eddig kedvenc meséidről gondoltál

  • 1 év ago
  • 13966 Views
  • 0 1
10 őrült Disney-teória, ami mindent megváltoztat, amit eddig kedvenc meséidről gondoltál

Walt Disney olyan hatalmas univerzumot teremtett meséivel és filmjeivel, hogy nem csoda, ha az utóbbi években egyre több teória születik többek között arról, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az egyes történetek.

Arról nem is beszélve, hogy az éles szemű rajongók sok apró, rejtett utalást vettek észre a rajzfilmekben, amiket lehet, hogy te sem láttál eddig:

1. Ariel minden nővére más-más anyától van

A kis hableány

Avagy Triton király gyengéi a sellőlányok. Bizony, Ariel bűbájos apucija szép háremet tarthatott sufniban egy kagyló alatt, hisz lányain nem látható szemernyi hasonlóság sem. A teória szerint Triton 7 különböző anyát vetett be vérvonala bővítésére – nem beszélve a zabigyerekekről -, persze ez jobban hangzik mint az, hogy nem tud ellenállni egyetlen vidáman fickándozó sellőnek sem.

2. Herkules és Ariel unokatestvérek

2. Herkules és Ariel unokatestvérek

A cselekményleírások szerint Herkules Zeusz fia, Ariel pedig Triton király lánya. A legérdekesebb momentum azonban az, hogy Triton király Poszeidón fia, aki a görög mitológia szerint Zeusz fivére, vagyis Herkules és Ariel rokonok!

3. A Tarzanból megismert Jane valójában Belle hercegnő utódja

Tarzan

Sokak szerint már az is erre utal, hogy a két mese női karakterei nagyon hasonlít egymásra, de ezen kívül is van bizonyítékuk a rokoni kapcsolatra. A Tarzan egyik jelenetében ugyanis Terk egy teáscsésze szetten dobol, ami nagyon hasonlít A szépség és a szörnyetegben látott darabokhoz. Sőt, az egyik kis csészén pont ahhoz hasonló törés van, mint amilyen Csészikén is volt.

1 2 3 4