15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

  • 1 év ago
  • 85130 Views
  • 5 4
15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

Alkalmanként előfordul, hogy egy igazán kiváló film annyira depresszív, sokkoló vagy rémisztő, illetve olyan erős érzelmi hatást vált ki, hogy épp ez teszi alkalmatlanná az újranézésre. Listánkban ezúttal olyan filmekből válogattunk, melyek bár egészen kiválóak, cseppet sem könnyű újranézni őket.

Ti milyen filmmel, vagy filmekkel egészítenétek ki a listát?

15. Kék Valentin (2010)

Kék Valentin (2010)

Cindy (Michelle Williams) és Dean (Ryan Gosling) már régóta házasok, és közösen nevelik kislányukat. Házasságuk azonban válságban van, és már nem is tudják igazán, mi tartja őket össze. Miközben még egy utolsó próbát tesznek, hogy megmentsék kapcsolatukat, megismerjük annak kezdetét is, a megismerkedésük és szerelmük történetét.

14. A United 93-as (2006)

A United 93-as (2006)

2001 szeptember 11-én, az elmúlt idők egyik legszörnyűbb tragédiája, a World Trade Center elleni terrortámadás napján a terrorakció részeként az Al-Káida tagjai eltérítik a United Airlines 93-as járatát is. Az utasok azonban nem nézik tétlenül, hogy az ő és polgártársaik életével csak úgy játsszanak a terroristák. Felveszik a küzdelmet a gép eltérítői ellen. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

13. A rém (2003)

A rém (2003)

A film megtörtént eseményeken alapul, az USA első női sorozatgyilkosának életét mutatja be. Aileen Wournos (Charlize Theron) kegyetlen gyermekkorának következményeképp a lány már tizenhárom éves korában prostituáltként dolgozott Floridában, ahol a kuncsaftjai nagy részét kamionsofőrök tették ki. Később egy szórakozóhelyen megismerte Selbyt (Christina Ricci), akivel romantikus kapcsolatba keveredett. Sajnos normális munkát nem talált, így továbbra is prostituáltként dolgozott. Egy alkalommal az egyik vendégével nagyon eldurvultak az események, és Aileen önvédelemből lelőtte a férfit. A történtek után a nő további hat férfit ölt meg, állítása szerint mindet önvédelemből.

12. A lehetetlen (2012)

Lehetetlen /The Impossible, 2012/

A Bennett család üdülését tölti Thaiföldön, egy gyönyörű tengerparti szállodában. A második nap azonban különös dolog veszi kezdetét, nagyon erős szél támad, és a madarak is egy irányba tartanak. Mielőtt az emberek felócsudhatnának, Thaiföldre pusztító szökőár csap le, és kitör a káosz…

1 2 3 4