12 szívmelengető film gyerekszínészekkel, melyeket soha nem ununk meg

  • 1 év ago
  • 7979 Views
  • 0 2
12 szívmelengető film gyerekszínészekkel, melyeket soha nem ununk meg

„Gyerekek, menjetek fel a szobátokba, ez nem nektek való!” Hányszor hallottuk ezeket a kegyetlen szavakat kisgyerekként, és hányszor helyezkedtünk el ilyenkor titkos búvóhelyünkön, ahonnan kényelmesen ráláttunk a tévére! Hányszor megbántuk, hogy nem hallgattunk a szüleinkre! Ezt a 12 filmet azonban szinte biztosan nem a bunkerünkből lestük, hanem a kanapéról, mert amelyik filmben gyerek van, az (általában) korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető (sosem értettem, miért nem kerülik el ilyenkor a szóismétlést).

Íme 12 gyöngyszem, családosoknak fenntartva.

1) Barátság mindenáron (Samantha, an American girl, 2004)

Barátság mindenáron (Samantha, an American girl, 2004)

1904-ben járunk. Az árván maradt Samantha Parkington (AnnaSophia Robb) a nagymamájához, Grandmary Edwards-hoz (MiaFarrow) költözik. Ott megismerkedik három kedves lánytestvérrel, akikkel igaz barátságot köt. A jószívű Samantha annál sokkal nemesebb és jószívűbb, minthogy beérje csupán annyival, hogy igazi viktoriánus lányt neveljenek belőle. Ő ugyanis életeket ment.

2) Heidi (1993)

Heidi (1993)

Miután elbűvöli zárkózott, mogorva nagyapját (Jason Robards) és beleszeret a gyönyörű hegyvidékbe, amit otthonának nevez, Heidi-t (Noley Thornton) kiszakítják megszokott közegéből, és Frankfurtba küldik, ahol Klara (Lexi Randall), egy fiatal, tolószékhez kötött lány társaságakén telnek napjai. Szíve azonban mindig visszahúz a tágas mezőkhöz, a kristálytiszta levegőhöz, és a papájához.

3) Annie (2014)

Annie (2014)

Az árva Annie (Quvenzhané Wallis) sorstársaival együtt a rosszindulatú, rideg Hannigan (Cameron Diaz) szárnyai alatt tengetik napjaikat. Amikor egy üzletember, Will Stacks, aki a New York-i polgármesteri címért hajt (Jamie Foxx), kampányfogásként egy időre magához veszi a kislányt, nem sejti, hogy nemcsak Annie, hanem az ő élete is gyökeresen megváltozik.

4) Kettőn áll a vásár (It takes Two, 1995)

Kettőn áll a vásár (It takes Two, 1995)

Alyssa (Ashley Olsen) és az árva Amanda (Mary-Kate Olsen) között csupán egy közös pont van: megszólalásig hasonló külsejük. Amikor egy véletlen során találkoznak, és megismerik a másik életét egy nap csere után, rájönnek, hogy Alyssa gazdag édesapja, Roger (Steve Guttenberg) és Amanda nevelőnője, Diane (Kirstie Alley) egymásnak lettek teremtve. A baj csak az, hogy Roger éppen házasodni készül.

1 2 3