10 kihagyhatatlan film, döbbenetes befejezéssel

  • 2 év ago
  • 55090 Views
  • 6 5
10 felejthetetlen film, döbbenetes befejezéssel

Jártál már úgy, hogy nézed a filmet és amikor elérkezik a produkció csúcspontja, te tátott szájjal ámulsz, hogy ez hogyan lehetséges?

Alábbi cikkünkben olyan alkotásokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyeknek a befejezésénél garantáltan le fogsz döbbenni. Kapaszkodj!

1) 8 nő (8 Femmes, 2002)

8 nő (8 Femmes, 2002)

Karácsony ünnepe közeledik, amikor a ház egyetlen férfitagját, a családfőt holtan találják szobájában. A lakásban tartózkodó 8 nő mind közeli kapcsolatban állt a férfival. Van közöttük feleség, exnej, lány gyermek, egykori szerető, rokon, barát, ellenlábas is. Idővel szép lassan felszínre kerülnek valódi arcaik, vágyaik, személyiségük, s minden kis titokra fény derül. A szeretet ünnepe pedig, mint valami édes porcukorfelhő, belepi az egész, feszültségektől villódzó kapcsolati pókhálót.

2) Angyalok és démonok (Angels & Demons, 2009)

Angyalok és démonok (Angels & Demons, 2009)

Egy éjszaka a Harvard egyetem világhírű szimbólumkutatóját, Robert Langdont egy svájci tudományos intézetbe kéretik egy rejtélyes haláleset kapcsán. A férfi nyomozásba kezd, és hihetetlen felfedezésre jut: az Illuminátusok bosszút tervez a katolikus egyház ellen, és egy hatalmas időzített bombát helyezett el a Vatikán alatt. A professzor és a titkozatos tudós, Vittoria Vetra őrületes hajszába kezd az idővel, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

3) Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Jakab Heym egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve a helyzetet kitalálja, hogy beszerzett egy rádiót, amely folyamatosan a szövetségesek közeledtéről tudósít – tehát közel a szabadulás ideje. Társai olyannyira fellelkesülnek, hogy a férfinek nincs szíve bevallani az igazságot, ezért tovább folytatja a hazudozást.

4) A pokolból (From Hell, 2001)

A pokolból (From Hell, 2001)

Hasfelmetsző Jack kiléte a tizenkilencedik század legnagyobb rejtélye volt, ő volt az első bűnöző sztár, a nagy megoldatlan titok. Jack 1888 őszén tíz hét alatt öt brutális gyilkosságot követett el, aminek a következtében Londonon úrrá lett a rettegés.  A lakosság körében sosem tapasztalt mértékben pánik tört ki. Abberline (Johnny Depp) felügyelő a Scotland Yard egyik magányos nyomozója. A szóbeszéd szerint Abberline az álmainak köszönhetően könyvelhette el eddigi sikereit. Valójában a férfi ópiumfüggő. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy beleszeret abba a nőbe, akiről tudja, hogy ő lesz Jack következő áldozata.

1 2 3