A 10 legokosabb filmsztár a világon

  • 2 év ago
  • 84478 Views
  • 17 20
A 10 legokosabb filmsztár a világon

Hollywood világa tudvalevő, hogy egy ellentmondásos hely, ahol a hírességek elrejthetik a múltjukat és csak azt mutatják meg magukból, amit a mozivásznon látunk, de itt az idő, hogy megismerjük az igazságot és felfedezzük a legokosabb hírességeket. Felmerül a kérdés, hogy némely filmsztár színészkedés, producerkedés, éneklés és más tevékenysége mellett mit csinál szabad idejében? 

Néhányan azt gondolhatják, hogy csak buliznak éjjel-nappal, vagy utazgatnak  vagy a családjukkal töltik az idejüket. Igazuk van. Ezt csinálják, de csinálnak mást is. Akárcsak az átlagemberek, a hírességek is tanultak korábban, mert a filmes élet vagy a zene nem a születéssel jön és néhányuknak az első szerződés kicsit későn jött, vagy nehezebben a szokásosnál.

10. Jodie Foster

Jodie Foster

Kezdjük az intelligens sztárok listáját Jodie Fosterrel, a jól ismert színésznővel, aki főszereplőként egy FBI ügynököt alakít, a Bárányok hallgatnak című filmben. Annak ellenére, hogy már gyerekként elkezdte a filmes karrierjét, ez nem akadályozta meg abban, hogy okos legyen. 130 feletti IQ-jával egy francia előkészítő iskolába ment Los Angelesben, ahol 1980-ban érettségizett. A franciául folyékonyan beszélő Jodie Foster ezután egy híres elitegyetemen, a Yale-n folytatta tanulmányait ahol 1985-ben szerzett diplomát irodalomból. A szépművészet doktora címet 1997-ben szerezte meg, második Yale-n töltött periódusa után.

Először egy gyereket látunk francia hatásokkal, keményen dolgozva, minden, amit csinál, másfelé mutat, mint a színészkedés. Az évek során a szórakoztató iparra nagy hatást kifejtő producer, színész és rendező Jodie Foster, világossá tette, hogy még úgy is, hogy a színészkedés egy természetes dolog volt számára, a tanulás mégis egy komoly helyet kapott az életében.

9. Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Minden idők egyik legjobb filmrendezője, Quentin Tarantino, nem volt az iskola nagy barátja. De akkor miért is szerepel a listán? Egyszerű, az évek során bebizonyította, hogy a zseni nem csak olyan ember lehet, akinek diplomái vannak meg ehhez hasonló dolgai, hanem jelentheti azt is, aki a legjobb a saját szakmájában. Ez még nem minden, a legjobbak közül való és ebben segít neki az IQ-ja, hogy olyan kivételes filmeket csinálhasson, amiket mindenki szeret.

Azt mondják, ugyanannyi az IQ-ja, mint a fizikus Stephen Hawkingnak, Tarantino, mindössze egyetlen évet járt ki a Los Angeles-i középiskolájában, aztán elindult a színészet útján teljesíteni az álmát. A James Best Theater Company-nál mindössze két évet töltött el, megunta és egy videó boltban kötött ki, ott kapott állást. A 160-as IQ-val rendelkező Quentin Tarantino kijelentette, hogy számára a filmipar volt az a hely, ahol mindent megtanult, amikor kérdezték tőle, hogy járt-e filmes iskolába, az azonnali válasza az volt, hogy nem, majd kiegészítette a mondatot egy kis humorral fűszerezve, hogy „Filmre jártam.”

8. Mira Sorvino

Mira Sorvino

Az apai ágon olasz felmenőkkel rendelkező Mira, a Harvard egyetem „terméke” amit 1989-ben végzett el, Magna cum laude minősítéssel. Cserediákként egy évet töltött Pekingben, azután kiegészítette a tanulmányait a Harvardon, és tudományos fokozatot nyert kelet ázsiai tanulmányokon. Eddig nem rossz, lediplomázott egy Borostyán Ligás (Ivy League) egyetemen, és ezzel egy időben meg tanult mandarinul folyékonyan beszélni. De ez még nem volt elég neki és a színészkedés mellett még normális munkát is űzött. A normál alatt arra akarok utalni, amivel akart foglalkozni.

Így tagja lett az Amnesty Internationalnek és kitüntetést kapott az emberi jogok és az emberbaráti tevékenység tartós védelmezéséért. Ez a civil szervezet volt a kezdőállomása a karrierjében az emberi jogok aktivistájaként, később az ENSZ emberkereskedelem elleni jószolgálati nagykövete lett. Ennek a karriernek csúcsát az jelentette, hogy lehetősége nyílt az Egyesült Államok kongresszusa előtt lobbizni az emberkereskedelem eltörléséért a nyugat szudáni Darfur régióban.

1 2 3 4