A 10 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

  • 2 év ago
  • 11113 Views
  • 2 2
A 10 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

Alábbi cikkünkben olyan filmeket veszünk egy kalap alá, melyek valamilyen szinten képesek megváltoztatni a gondolkodásmódodat. Ezeket a produkciókat nem csak azért jó nézni, mert izgalmasak, hanem olyan összeesküvés elméleteknek lehetünk a szemtanúi, melyek akár még igazak is lehetnek.

Íme 10 elgondolkodtató film, melyeknek rendkívül fontos a cselekményvezetése, de készüljünk fel rá, hogy nem lesz egyszerű megérteni.

1) Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki olyan dolgokra döbbenti rá, amiről már rég elfeledkezett. Létrehoznak egy titkos csoportot, ami nemet mond a fogyasztói társadalomra, és egyre ijesztőbb eszközökkel érvényesítik akaratukat, egészen addig, amíg Jackben felmerül a kérdés: ki is irányít kit?

2) Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

3) Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman Burbank (Jim Carrey) egy szürke kivárosban éli egyszerű életét, átlagos munkája, takaros háza és szép felesége és egy-két titkos vágya van, melyeket csak barátjával tud megosztani. Mégis ő a világ legismertebb embere, akinek mindennapjait az egész világ figyelemmel követi. Neki ugyanis fogalma sincs róla, hogy otthona, a félsziget csak egy díszlet, rokonai, barátai és munkatársai pedig  színészek, akik a világ legdrágább valóságshowjának részei, melynek ő maga a főszereplője. A rendező (Ed Harris) semmit sem bíz a véletlenre, ám Truman valahogy mégis gyanút fog…

4) Memento (2000)

Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

1 2 3