16 elképesztő titok a filmkészítésről, amit álmodban sem gondoltál volna

  • 2 év ago
  • 35727 Views
  • 2 5
16 elképesztő titok a filmkészítésről, avagy bepillantás a színfalak mögé

A filmgyártás nem más, mint egyszerű trükkök sikeres alkalmazása. Csupán néhány ember tud azokról a titkokról, melyek bevett szokások voltak kedvenc filmjeid készítése során is.

Amint megtudod őket, újra előveszed a régi klasszikusokat, hogy immár új szemmel lásd a legemlékezetesebb jeleneteket.

16) A háttérszínészek kiegészítik és valószerűvé teszik a filmeket és sorozatokat. Látszólag gyors és közönyös beszélgetéseket bonyolítanak le, a valóság azonban igencsak kiábrándító: a színészek csupán tátognak, ugyanis a forgatás során használt kiváló minőségű mikrofonok minden kiadott hangot felvesznek. A háttérszínészek igazi profik: képesek valódinak ható csevegést és néma nevetést imitálni, valamint elkerülni a szemkontaktust a kamerával, mintha tökéletes kívülállók lennének.

15) A rendező és csapata temérdek nyers felvételt készít el, melyek végül nem kerülnek be a kész filmbe. Éppen ezért készítenek egy hosszabb változatot, melyből megtudhatjuk az alkotás megálmodójának valódi koncepcióját, egy magasabb szintre emelve az eredeti filmet. A Gyűrűk ura rendezői verziója 3 órával hosszabb, mint a sokak által ismert film.

14) A tizenegyszeres Oscar-díjas Titanic 5 órás lenne, ha nem vettek volna ki belőle egyes jeleneteket. Van egy-két esemény, ami kimaradt az ünnepelt filmből annak ellenére, hogy a cselekmény és a karakterfejlődés szempontjából is fontosak. Smith kapitány ugyanis egy kimaradt jelenetben kiadja a parancsot a matrózoknak, hogy jöjjenek vissza, és mentsenek ki még több embert a süllyedő hajóból. Nem is beszélve az elképesztő zárójelenetről, ami az egész filmet új színben tünteti fel.

13) Mindannyian ismerjük a bámulatos zöld hátteret, amit a filmkészítéshez használnak. Chroma-kulcsnak hívják. Számítógépek által generált különleges effektekről van szó, melyek elválasztják a színészt a zöld háttértől, és olyan képet vetítenek a szereplő környezetéül, amilyet csak akarnak. Bármilyen színt alkalmazhatnának, de a kék és a zöld adja a legkedvezőbb kontrasztot az emberi bőrszínnel. Íme egy példa a Trónok harcából.

1 2 3 4