10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

  • 2 év ago
  • 16178 Views
  • 3 11
10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

A filmkészítés során rengeteg ember keményen dolgozik, legyen szó a háttérmunkákról vagy a látványosabb színészi teljesítményről. A filmesek gyakran vetnek be szakértői arzenált, hogy a hitelesség látszata meglegyen. Néha azonban a kutatás és a vágások nem elegendőek ahhoz, hogy hibátlan filmet készítsenek. Máskor pedig annyira unalmas a valóság, hogy a kamera másik oldalán láthatatlanul dolgozó emberek megváltoztatják a történteket az izgalmas sztori kedvéért.

Íme a 10 legnagyobb hiba Oscar-díjas filmekből.

1) JFK – A nyitott dosszié (1991)

 JFK – A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Bár a JFK ennek ellenkezőjét állítja a film végi vallomással, David Ferrie mindvégig tartotta magát az ártatlanságához. A cselekmény összeesküvés elmélete ráadásul egy 1967-es pletykán alapszik, melyet ’72-ben pontról pontra megcáfoltak. Arról nem is beszélve, hogy a való életben a koronatanút (Perry Russo) begyógyszerezték a vallomása előtt, amit a film egyáltalán nem ábrázol.

2) Gladiátor (2000)

Gladiátor /2000/

2000-ben is Ridley Scott egyik filmje, egy római eposz kapta meg a legjobb képért járó Oscar-díjat. Kr.u. 180-ban járunk. A film Maximus (Russell Crowe), a római hadsereg hadvezérének történetét meséli el, akit rabszolgaságra kényszerítenek. Gladiátorként küzd a szabadságáért a Colosseumban, és hamar a közönség kedvence lesz. Ahogy a harcosok egymást ölik a küzdelemsorozatban, számtalan fegyvert használnak, köztük egy olyannal is, melyet csak a középkorban fedeztek fel, a buzogányt. Mivel azonban a fegyver látványa ijesztő, természetesnek tűnik, hogy a harcban ezt is használják a gladiátorok.

3) Gravitáció (2013)

Gravitáció /Gravity, 2013/

„Ez a film áll a legközelebb a tényleges űrutazáshoz,” amit talán sokan átélünk majd. A magával ragadó filmet amiatt dicsérik, hogy a rendező, Alfonso Cuarón ügyelt a részletekre. Nem csoda: Cuarón több hónapos intenzív kutatómunkája előzte meg a filmkészítést, és még tudományos tanácsadókat is alkalmazott a film gyártása közben. Még ennek ellenére is találtak hibát a filmben a NASA munkatársai. A Gravitáció két űrhajós története, akik a vadonatúj Hubble Telescope-tól igyekeznek a Nemzetközi Úrállomás (ISS) felé. A küldetés nemcsak hogy nehéz, hanem lehetetlen is. A Hubble és az ISS eltérő röppályán, különböző magasságokban keringenek, ami a kettő közti utazást rendkívül nehézkessé teszi.

1 2 3 4