10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

  • 3 nap ago
  • 6999 Views
  • 1 1
10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Nem minden hollywoodi híresség kezdte pályafutását színészként, sőt! Vannak, akik olyan szakmát végeztek befutásuk előtt, ami köszönőviszonyban sincs a színészettel. Volt, aki ácsként kezdte, volt olyan is, aki csirkének öltözve járta az utcákat, és olyan is, aki golyóstollakat árult.

Ön szerint melyiküknek kellett volna maradnia az eredeti munkájánál?

1) Bruce Willis

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

A Die Hard sztárja idén töltötte be 67. életévét. Willis egy németországi amerikai katonai bázison született Idar-Obersteinben. 12 évesen még nagyon dadogott, ezért iratkozott be a középiskolában egy drámaszakkörre. A középiskola után azonban nem ment főiskolára, hanem biztonsági őrként dolgozott, de miután egy kollégáját megölték munka közben, úgy döntött, kilép. Ezután megtanult harmonikázni és csatlakozott a Loose Goose nevezetű R&B bandához.

Egy ideig magánnyomozóként is dolgozott, majd részmunkaidős állást vállalt különböző bárokban. Pultozás közben azért szorgalmasan járt meghallgatásokra, de nem igazán kapkodtak utána, míg végül 3000 jelentkező közül őt választották a Simlis és a szende férfi főszereplőjévé. David Addison Jr. karaktere indította el a színészt a világhír felé vezető úton.

2) Harrison Ford

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Ford 1942-ben Chicagoban született, átlagos gyerekkora volt, bár már az iskolában is odavoltak érte a lányok. A filmeket különösebben nem szerette, csak randizni járt moziba. A gimnázium után angolt és filozófiát tanult egy wisconsini főiskolán, de három nappal a befejezés előtt kirúgták, mert nem teljesítette az előírt feladatokat. A 60-as évek közepén első feleségével Hollywoodba költözött, ahol több kisebb szerepet kapott, de elment a kedve a piti szerepek miatt a filmezéstől.

Autodidakta módon szerzett jártasságot az ácsmesterségben, és miután saját házát felújította, több hollywoodi lakostól is kapott ajánlatot építkezésekre. Többek között a The Doors zenekarnál, Sergio Mendesnél, majd George Lucasnal is dolgozott asztalosként. Lucasszal való kapcsolata révén kapta meg Han Solo szerepét a Csillagok háborújában 1977-ben, ami egyenes út volt a világhír felé.

3) Brad Pitt

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Az 58 éves sztár sem volt mindig a bulvárlapok celebrovatának aktív szereplője. Mielőtt színész lett, változatos munkákból tartotta fent magát: dolgozott sofőrként, költöztetőként, sőt, csirkének öltözve járta az utcákat az El Pollo Loco nevű étterem hirdetéseként. Pitt a 80-as években mellékszereplőként feltűnt egy-egy népszerű sorozatban, többek között a Dallasban is.

Az igazi áttörést a Thelma és Louise című film hozta meg számára 1991-ben, amelyben Harvey Keitellel, Geena Davisszel és Susan Sarandonnal játszott. 1992-ben játszotta első főszerepét a Folyó szeli ketté című filmben, majd 1994-ben nagyot alakított az Interjú a vámpírral című horrorban. Bátran mondhatjuk, hogy 25 éve Pitt lába előtt hever a fél világ.

1 2 3 4