Elferdített igazság 11 igaz történeten alapuló filmben

  • 6 hónap ago
  • 79768 Views
  • 8 4
Elferdített igazság 11 igaz történeten alapuló filmben

Ahhoz, hogy egy igaz történet alapján készült filmet elkészítsenek, a rendezőnek van, hogy évekig kell kutatnia a tények után. Gyakran nem a teljes igazságot tárják elénk, a szereplőket néha olyan helyre is elviszik, ahová a személy, akiről a film készült, nem ment el.

(10) A visszatérő

Ebben a kalandfilmben Hugh Glass, a tapasztalt vadász súlyosan megsérül egy medvetámadás során. Két másik vadász, John Fitzgerald, Jim Bridger és Huhgh fia, Hawk marad vele. Fitzgerald megöli Hawk-ot és sorsára hagyja Hugh-t a zord téli erdőben. Bár igaz történet alapján készült filmről beszélünk, számos hiba akad benne. Az igazi medvetámadás például nyáron történt. Néhány esemény pedig csupán a rendező szüleménye. Nincs rá bizonyíték, hogy Hugh állati tetemekbe bújva aludt volna. Fia meggyilkolása pedig azért nem lehetett igaz, mert a túlélő vadásznak egyáltalán nem volt gyereke. A bosszújelenet sem igaz tehát. Hugh Glass megbocsátott John Fitzgerald-nak és Jim Bridger-nek.

(11) A Wall Street farkasa

Jordan Belfort sikeres tőzsdeügynök. Állandóan bulizik, rengeteg alkoholt fogyaszt, és drogozik. Amikor azonban az FBI felfigyel rá, a véget nem érő partik mégis abbamaradnak. Amikor az igazi Jordan Belfort-ot megkérdezték, hogy Martin Scorsese vajon beletett-e olyan dolgokat a filmbe, melyek nem volta igazak, úgy fogalmazott, hogy a rendező nem is mondott el mindent. Valójában még rosszabb volt a helyzet, mint a filmben, de hogy pontosan milyen értelembe, azt Belfort nm árulta el. Talán már sosem derül ki.

Bruce Lee halála ma is rejtély – 33 éves volt, amikor tragikus véget ért az élete

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4