Elferdített igazság 11 igaz történeten alapuló filmben

  • 6 hónap ago
  • 79748 Views
  • 8 4
Elferdített igazság 11 igaz történeten alapuló filmben

Ahhoz, hogy egy igaz történet alapján készült filmet elkészítsenek, a rendezőnek van, hogy évekig kell kutatnia a tények után. Gyakran nem a teljes igazságot tárják elénk, a szereplőket néha olyan helyre is elviszik, ahová a személy, akiről a film készült, nem ment el.

(4) Eddie, a sas

Eddie, a sas

Ez a film az álmunkhoz való ragaszkodást magasztalja. Eddie Evans brit síelő arról álmodott, hogy egyszer részt vesz a téli olimpiai játékokon. Sokan nem értették őt, az Olimpiai Bizottság sem támogatta, ráadásul mindig az utolsók között ért célba a versenyeken. Az igazi Eddie Evans az első brit síugró, aki kijutott a téli olimpiára. A filmszereplővel ellentétben Eddie tapasztalt volt: kaszkadőrugrásokat végzett kocsik és buszok fölött, és hegyi síelésben is ügyes volt. Eddie egyébként egy műtéthez húgának adományozta csontvelője egy részét. Egy finn pszichiátriai kórházban kötött ki, mert nem volt más hely, ahol lakhatott volna. Itt tudta meg, hogy bekerült az olimpiai játékokba.

(5) Hacsi, a leghűségesebb barát

Hacsi, a leghűségesebb barát

A film története szerint egy főiskolai professzor talál egy aranyos Akita Inu fajtájú kutyát a vasútállomáson. A kutya követte gazdáját minden reggel az állomásig, és ott várta vissza minden délután. Egyszer aztán a professzor nem jött haza. A hűséges Hacsiról szóló történet Japánban történt. Egy mezőgazdasági professzor ajándékba kapott egy Akita Inu ebet, akinek a Hacsi nevet adta, ami azt jelenti, nyolcadik. A professzornak ugyanis már 7 kutyája volt, Hacsi lett a nyolcadik. Szobrot is emeltek neki, amikor a kutya még élt. A japánokat annyira meghatotta Hacsi hűsége, hogy az országban hivatalos gyásznapot tartottak, amikor meghalt.

(6) Dunkirk

Dunkirk egy francia hely. A film arról szól, hogyan menekítettek ki brit katonákat Dunkirk partjairól a második világháború elején, amikor körbevette őket az ellenség. A Dunkirk az egyik legfontosabb film 2017-ből. Bár a film készítői igyekeztek történelmileg hiteles művet létrehozni, mégis van egy-két hiba. Az egyik jelenetben például az egyik katonatiszt fejfedő nélkül tiszteleg, ami szabálysértésnek számított. A filmben rengeteg francia és indiai katona is látható, valójában azonban igen kevés volt belőlük. Dunkirk-et a hadművelet előtt lerombolták.

1 2 3 4