Menü
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.

10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

  • 4 hónap ago
  • 1863 Views
  • 1 2
10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

A statisztikák szerint, 90%-os pontossággal megállapítható valaki testbeszéde alapján, hogy az illető hazudik-e vagy sem. Így nem árt tudnunk, hogy mik azok az elsődleges jelek, amik elárulják azokat, akik éppen füllentenek nekünk. Ehhez a képességhez nem kell FBI ügynököknek lennünk, csupán a másik fél mimikáját, testének helyzetét és hangját kell megfigyelnünk, hogy rájöjjünk, éppen igazat mond-e vagy sem.

Allan Pease, Lillian Glass és más híres pszichológusok munkáira alapozva létrejött egy lista, amin a hazudósok 10 legárulkodóbb mozdulatát, cselekedetét gyűjtöttük csokorba.

1. Nyalják és harapják az ajkukat, berekednek.

Azok, akik hazudnak nehezen beszélnek, mert a szájuk nagyon száraz lesz, ezért folyton ingerlik, nedvesítik azt. Ennek egyszerű magyarázata van: a szervezet csökkenti a nyál termelését, a nyálkahártya kiszárad.

2. Felhúzva tartják a vállukat, megemelik az állukat.

Ha egy személy felhúzva tartja a vállát, amikor valamit mond, akkor ez azt jelezheti, hogy bizonytalanul érzi magát mondandója közben. Ugyanez vonatkozik az álla magasabban tartására: a személy igyekszik úgy megfogalmazni a szavait, mintha igazat mondana.

3. Túlzott szemkontaktus

Sokan azt gondolják, hogy a hazugok sokáig nem tudják tartani a szemkontaktust. Pedig ennek pont az ellentéte jellemzi őket. Ha valaki hazudik, és azt akarja, hogy higgy neki, megpróbál hosszasan és mélyen a szemedbe nézni, hogy ezzel is megbízhatóbbnak tűnjön.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük