A filmtörténelem 5 legdurvább filmes katasztrófája

  • 1 év ago
  • 9639 Views
  • 8 6
A filmtörténelem 5 legdurvább filmes katasztrófája

Aki a filmgyártás berkeiben dolgozik az tudhatja, hogy mennyire nehéz szakma. Tele van szenvedéssel, nem várt eseménnyel és megannyi katasztrofális dologgal.

A Szirmai Gergely által vezetett Hollywood Hírügynökség nevű videóblog egyik részén akadt meg a szemünk, amely pontosan ezzel a témával foglalkozik. Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy toplistát, amely a filmgyártás legnagyobb katasztrófáiról szól.

5. A maximalista rendező

Hogy mire gondolunk konkrétan? Példának okáért vegyük Stanley Kubrick rendezőt, aki a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás egyik el nem feledett jelenetét, mikor Jack csak egy ölelésre vágyik, amikor megy fel a lépcsőn, 127-szer vetette fel. Ez a rekord a “legtöbbször újraforgatott jelenet” kategóriában. Gondoljatok bele, ha csak egy családi képet szeretnétek otthon készíteni és nem sikerült az első kép mert anyuka becsukta a szemét, már a második újrakészítés is sokszor nyűg, nem hogy százszor.

4. Hiányos technológia

Waterworld – Vízivilág rendezője, Kevin Reynolds gondolta úgy, hogy ő bizony nem fog kényelmes stúdióban forgatni, hanem igenis kiviszi a stábot mindennap a tengerre. Kevin Costner és a többiek bánták. Nem elég, hogy ordítóan sok pénzt buktak, minden egyes nap fel kellett építeni a maketteket és úgy forgatni a produkciót, ugyanis még nem álltak készen 1995-ben azok a technológiák, amikkel sikert tudtak volna elérni. Néhány évet még lehet, hogy várni kellett volna ezzel a filmmel.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük