10 legendás filmjelenet, melyek a véletlen szüleményei

  • 1 év ago
  • 37627 Views
  • 1 3
10 legendás filmjelenet, melyek a véletlen szüleményei

Teljesen mindegy, mennyire ragaszkodnak a filmesek az előre meghatározott tervhez, valami úgyis mindig félremegy. De szerencsére vannak, akik a bakikban és improvizációkban is kiszúrják a zsenialitást: így születnek olyan szekvenciák, mint például A sötét lovag kórházrobbantása, vagy Leonardo DiCaprio asztalra csapása a Django elszabadulban.

Alábbi összeállításunkban következzenek olyan elhíresült filmjelenetek, amik nem voltak papírra vésve, hanem a színészek forgatás közben improvizálták.

1. Casino Royale (2006)

Az operatőr valamiért elfelejtette megállítani a felvételt, amikor Daniel Craig épp a derékig érő vízben gázol. A végeredmény a Bond-filmek egyik legmaradandóbb és legszexibb képsora lett. Craig itt viselt fürdőnadrágját később 72 ezer dollárért (mai árfolyamon több mint 20 millió forintért) árverezték el.

2. Csillagok háborúja (1977)

Nem hiába panaszkodott Luke Skywalker arra, hogy nem lát semmit a rohamosztagosok sisakjában: van egy jelenet, amelyikben egyikük a nagy sietség kellős közepén beveri a fejét az ajtókeretbe. A mozzanatot végül nem vágták ki a filmből, és milyen jól tették!

3. A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (2001)

Mindenkinek egészen biztosan megvan az a jelenet, amelyikben Gandalf beüti a fejét egy csillárba Zsákos Bilbó házában. Ez benne volt a tervben, a vágás utáni rész azonban már nem: Ian McKellen a fordulást követően akkorát bólintott az egyik túl alacsonyan lévő deszkába, hogy azonnal a fejéhez kapott. A színész zihálása és meglepett nevetése megtetszett Peter Jackson rendezőnek, így benne hagyta a jelenetet a filmben.

1 2 3 4