Menü
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.

12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

  • 8 hónap ago
  • 3084 Views
  • 2 1
12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

Kételkedsz a saját intelligenciaszintedben? Íme 12 jel, ami arra utal, hogy tévedsz. Biztos, hogy felfedezel legalább kettőt közülük, ami rád is igaz.

4. Anyatejjel etettek kiskorodban

A brit és új-zélandi tudósok körülbelül 3000 gyermeket tanulmányoztak, s az eredményekből kiderül, hogy azok, akiket kiskorukban anyatejjel etettek, majdnem 7 ponttal többet értek el az IQ-teszteken, mint azok, akiket nem. Ám ez csak azokra vonatkozik, akik rendelkeznek egy bizonyos génnel (ez a gén azokban is jelen van, akiket nem anyatejjel etettek.) A pontos mechanizmus, ami meghatározza a gén és a szoptatás közötti kapcsolatot még nem ismert.

5. Gyerekként szerettél olvasni

Vannak olvasással kapcsolatos emlékeid, ha visszatekintesz a fiatalkorodra? Nagy esély van rá, hogy igazán okos vagy, ha már pelenkás korodban kialakult a könyvek iránti szereteted. A kutatás egyik részében 2000 ikerpárt tanulmányoztak, s az eredményekből kiderült, hogy azok a kisgyermekek, akik hamarabb tanultak meg olvasni, a későbbiekben is jobb pontszámokat értek el a tesztjeiken. A tanulmány szerzői szerint, ha egy gyermek korán el kezd olvasni, azzal fejleszti a verbális és nonverbális képességeit is.

6. Balkezes vagy

Vannak olyan adatok, melyek szerint a bűnözők között igen nagy számban vannak jelen a balkezesek. A szakértők még nem tudták megmagyarázni a különös jelenség okát. Másrészről a legfrissebb kutatások szerint a balkezes emberek hajlamosak a divergens gondolkodásmódra – a gondolkodás egy olyan kreatív módja, mely segít a problémák és feladatok megoldásában. A balkezesek gyakran találékonyabbak, és tudják, hogyan jöjjenek ki jól a bonyolult helyzetekből is. Nos, ez a nagy intelligenciaszint egyik jele?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük