8 híres színész, aki még a kilencedik iksz után is aktív

  • 1 hónap ago
  • 8604 Views
  • 1 0
8 híres színész, aki még a kilencedik iksz után is aktív

A Hollywoodi filmgyártás az 1920-as és 60-as évek között élte aranykorát. Bár a televízió megjelenése véget vetett a nagy filmek és a csillogó ruhák idejének, vannak még színészek, akik őrzik az emlékét ennek a letűnt kornak. Sőt, vannak olyan sztárok, akik képesek voltak helytállni a filmezés egy új korszakában és a mai napig aktívan játszanak. A mozifilmek mellett sorozatokban kezdtek szerepelni és meg kellett szokniuk az új Hollywoodot. Vannak, akiknek ez nem sikerült és már csak az Aranykor emlékében élnek tovább. De ha bekapcsoljuk a tévénket láthatunk olyan színészeket is, akik évtizedek óta vannak a pályán.

5) Clint Eastwood (93 éves)

20 ikonikus fénykép sztárokról, azokból az időkből, amikor még senki sem ismerte őket

Clint Eastwood Oscar és Golden Globe-díjas amerikai színész, producer, és rendező, valamint Grammy-díjra jelölt zeneszerző. A magyar közönség olyan általa rendezett filmekről ismeri, mint a Millió dolláros bébi vagy Levelek Ivo Dzsimáról, valamint olyan kemény fickók megformálójaként, mint Callahan felügyelő, vagy a névtelen ember Sergio Leone westernfilmjeiben.

6) Robert Duvall (93 éves)

15 híres színész, akiket idősebb korukban ismertünk meg, pedig egyszer ők is voltak fiatalok

A hollywoodi veterán az 1963-as klasszikus, a Ne bántsátok a feketerigót című filmben debütált, azóta pedig több mint 140 filmben játszott. 1983-ban a legjobb főszereplőnek járó Oscart nyerte el Az Úr kegyelméből című filmért, de Oscarra jelölték még A Keresztapáért, az Apokalipszis mostért, A nagy Santiniért, a The Apostle-ért (melynek írója és rendezője is volt) és a Zavaros vizekenért, a Sztálin címszerepéért pedig Arany Glóbuszt kapott. Legutóbb a 2022-es Halványkék szemekben láthattuk, és bemutatásra vár az Ed Harris rendezte The Ploughmen is, amelyben Garrett Hedlund sheriffjének ellenlábasaként egy megrögzött gyilkost alakít.

1 2 3 4