A 90-es évek filmsztárjai, akiket ma már nem ismernél fel

  • 2 hónap ago
  • 20499 Views
  • 1 1
A 90-es évek filmsztárjai, akiket ma már nem ismernél fel

Sokunk filmes szokásait a 90-es évek nagyszerű alkotásai határozták meg. Nem is kell mondanunk, de ezekben az években készült el a Reszkessetek, betörők!, mely azóta is minden karácsony meghatározó filmje, a 90-es éveknek köszönhetjük a Szellemirtókat, a Beethovent, de a Leon, a profit is a fiatal Natalie Portmannal és sokunk kedvencével Jean Renoval.

8) Bill Murray

A 90-es évek filmsztárjai, akiket ma már nem ismernél fel

A Szellemirtók legkülöncebb figurája a hatgyerekes, kétszer elvált 68 éves komikus, Bill Murray. Murray-nek a legtöbb hollywoodi sztárral ellentétben nincs ügynöke vagy menedzsere, és csak egy-két bizalmas baráton keresztül szerezhető meg a közvetlen száma, a telefonját pedig nem szokása felvenni (Robert Downey Jr. is kereste őt egy vasemberes szereppel, mindhiába…). Máig aktív mozisztár, a legendájához az olyan sztorik is hozzátartoznak, mint hogy rendszeresen karaokézik vadidegenekkel, a forgatókönyveket faxon kell küldeni neki egy lakhelyéhez közel lévő üzletbe, a Garfieldot pedig csak azért vállalta el, mert a forgatókönyv írójának elnézte a nevét: a filmet nem Joel Coen, hanem Joel Cohen írta.

9) Alicia Silverstone

A 90-es évek filmsztárjai, akiket ma már nem ismernél fel

Alicia Silverstone a kilencvenes évek ünnepelt tinisztárja volt, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Szerencsétlen baleset, A bébiszitter vagy a Spinédzserek – az utóbbi években viszont íróként mutatkozott be az egykori tinisztár. Silverstone Kind Mama – magyarul: Gyengéd anya – címmel jelentette meg könyvét, amelyben a vegan babatáplálás mellett teszi a voksát.A maga is szigorú húsmentes diétát folytató színésznő – aki egy hároméves kisfiú anyja – szerint ha csak növényeket adnak az édesanyák gyermekeiknek, attól a babák is jól érzik magukat, és boldogok lesznek – és ha boldogok, akkor úgy is viselkednek.Mindemellett a sztár egyebek közt az előrágás híve – azaz hogy a szilárd ételt előbb rágják meg az anyák, és úgy adják a gyermekük szájába.

10) Jean Reno

A 90-es évek filmsztárjai, akiket ma már nem ismernél fel

2018 nagyon fontos év Jean Reno karrierjében. Egyfelől a színész abban az évben lett 70 éves, másfelől, akkor forgatta le utolsó filmjét, negyven évvel azután, hogy az egész világ megismerhette a nevét. Karrierje francia filmekben, tévéjátékokban és tévésorozatokban kezdődött. A sikert az 1994-es Léon,a profi főszerepe hozta meg számára. Legismertebb filmjei közé tartozik például a Jöttünk, láttunk, visszamennénk,A Da Vinci-kód vagy a Godzilla.

1 2 3 4