12 mesefigura, akit valós személy ihletett

  • 5 hónap ago
  • 69908 Views
  • 14 27
12 mesefigura, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. Alábbi cikkünkben olyan népszerű rajzfilmes karaktereket mutatunk be röviden, akiket valódi személyről mintáztak.

7) Aladdin – Tom Cruise

Aladdin – Tom Cruise

Kevesen múlott, hogy Tom Cruise-ra és Michael J. Foxra hasonlít a rajzfilm-béli Aladdin. A mesealakot először Foxról, akarták megformálni, végül mégis Cruise mellett döntöttek. Ja, és a karakter bőszárú nadráját a ’80-as ’90-es évek legendás rapperének, MC Hammernek a nem kevésbé legendás outfitjéről mintázták.

8) Edna Mode — Edith Head

Edna Mode — Edith Head

A 2004-ben bemutatott A hihetetlen családban Brad Bird által megszólaltatott Edna Mode-ot egy, az 50-es, 60-as, 70-es években népszerű volt hollywoodi jelmeztervező, Edith Head inspirálta, aki olyan nagymenő volt a szakmában, hogy munkájáért 35 Oscar-díjra jelölték, amiből nyolcat haza is vihetett.

9) Demóna – Eleanor Audley

Demóna – Eleanor Audley

Hasonló a helyzet, mint Hófehérkénél: Demóna esetében is egy színésznő adottságait használták fel a figura megalkotásához. Nemcsak Eleanor arcvonásai köszönnek vissza a karakternél, de a hangját és mozdulatait is ő kölcsönözte Demónának.

1 2 3 4