10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

  • 1 év ago
  • 12520 Views
  • 0 1
10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

Bizony nem egy film és nem egy TV műsor szólt arról, hogy milyen túlélési módszerekkel lehet átvészelni néhány napot vagy hetet a vadonban. Ám ezek a műsorok nem minden tekintetben fedezik a valóságot, mert például egy flakon víz a perzselő napsütésben közel sem fog annyi ideig kitartani, ahogy azt a TV-ben látjuk, és a nedves ruhákban való közlekedés sem jó egy fagyos vidéken.

(9) A főhőstől néhány méterre történő robbanás nem okoz kárt.

Valójában a főhős sérülését nem csak maga a robbanás, hanem a robbanás lökéshulláma is okozhatja, ami akár épületeket is képes lerombolni, a közelben tartózkodó emberek belső szerveiben pedig életveszélyes sérüléseket okozni. A robbanás lökéshullámának ereje egyébként függ a robbanóanyag típusától és a robbanás helyétől is.

(10) A tarkóra mért erős ütés hatására a személy elveszti az eszméletét, majd felébred és úgy érzi, mintha semmi sem történt volna.

A fejre mért erős ütés valóban okozhat ájulást, ám ehhez olyan erős ütésre van szükség, ami nagy valószínűséggel már a súlyos agykárosodás egyik mellékhatásaként okoz emlékezetvesztést. Ilyen esetben, ha az ember felébred hányingert, szédülést és zavarodottságot érezne magán, arról nem is beszélve, hogy mielőbbi orvosi segítségre szorulna.

12 híresség gyermeke, akik, ha akarnák sem tudnák letagadni szüleik génjeit

(Forrás: harmonikum.co)

1 2 3 4