10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

  • 8 hónap ago
  • 12311 Views
  • 0 1
10 filmes túlélési mítosz, amit ha követsz, könnyen a veszted okozhatja

Bizony nem egy film és nem egy TV műsor szólt arról, hogy milyen túlélési módszerekkel lehet átvészelni néhány napot vagy hetet a vadonban. Ám ezek a műsorok nem minden tekintetben fedezik a valóságot, mert például egy flakon víz a perzselő napsütésben közel sem fog annyi ideig kitartani, ahogy azt a TV-ben látjuk, és a nedves ruhákban való közlekedés sem jó egy fagyos vidéken.

(4) Nedves ruhában még mindig jobb, mintha nem lenne rajtad semmi.

Ez nem minden esetben van így. Például, ha a hőmérséklet nulla fok körül van és nedves vagy átázott ruha van rajtad, akkor az sokkal gyorsabban elkezdi hűteni a tested, mert nem saját magát kezdi el fűteni, hanem a ruhákat. Ennek következtében a belső szerveid szép lassan elkezdik felmondani a szolgálatot.

(5) Ha eltévedsz, kövesd a folyót és előbb-utóbb eljutsz egy lakott területre, ahol emberek vannak.

Inkább utóbb, mint előbb, mert gyakran napokba vagy akár hetekbe is telhet, mire eljutsz egy faluba vagy városba, ha követed a folyót. Például Szibériában vagy a távol-keleten elég kicsi az esély arra, hogy rövid időn belül ilyen helyre bukkansz. Ez idő alatt pedig ugyanúgy kell magadnak élelmet és meleg helyet biztosítanod. Ha túrázás közben elvesztél jobb, ha a az adott helyen maradsz, mert a vezető biztos a keresésedre indul, ha nem talál a csapatban.

(6) A felforralt víz 100% -ban biztonságos.

A forralás csak a vízben lévő baktériumokat pusztítja el, annak káros részecskéit nem. Mindegy mennyi ideig forralod mondjuk a sáros vizet, az soha nem lesz olyan biztonságos, mint a normális csap vagy palackozott víz. Forralás előtt mindenképpen szűrjük le a vizet egy tiszta rongy vagy póló segítségével. Hagyjuk állni addig, ameddig az aljára le nem süllyed a piszok.

1 2 3 4