10 legendás filmjelenet, melyek a véletlen szüleményei

  • 1 év ago
  • 37650 Views
  • 1 3
10 legendás filmjelenet, melyek a véletlen szüleményei

Teljesen mindegy, mennyire ragaszkodnak a filmesek az előre meghatározott tervhez, valami úgyis mindig félremegy. De szerencsére vannak, akik a bakikban és improvizációkban is kiszúrják a zsenialitást: így születnek olyan szekvenciák, mint például A sötét lovag kórházrobbantása, vagy Leonardo DiCaprio asztalra csapása a Django elszabadulban.

4. Esőember (1988)

Tom Cruise és Dustin Hoffman telefonfülkés jelenete a térszűke miatt már önmagában is kényelmetlen volt, de Hoffman improvizált szellentése csak még rosszabbá tette a helyzetet. Szerencsére Tom Cruise ezután sem esett ki a szerepéből, így a képsorból örök klasszikus lett.

5. Django elszabadul (2012)

A forgatókönyv szerint ebben a jelenetben Leonardo DiCapriónak simán csak kiabálnia és hadonásznia kellett volna, de a színész ehelyett egyszer az asztalra csapott, és sikerült is megvágnia magát egy üvegdarabbal. A kamera forgott tovább, és DiCaprio is karakterben maradt.

6. A sötét lovag (2008)

Chistopher Nolan második Batman-filmjében Jokernek nővérruhában kellett felrobbantania egy kórházat. Az igazi robbanószerek miatt Heath Ledgernek egyetlen esélye volt a mutatványra, de a detonátor valamiért bedöglött. Ledger folytatta a jelenetet, megrázta és megnyomkodta az eszközt, és végül felrobbant, aminek fel kellett robbannia.

1 2 3 4