12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

  • 2 év ago
  • 7938 Views
  • 1 2
12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

Nem azért van külön nőknek szóló filmlista, mert már megint nem kezeljük egyenrangúnak a férfiakat és a nőket, hanem azért, mert vannak filmek, amelyek a nőket megragadják a lelküknél és olyan hatást gyakorolnak rájuk, amilyet a férfiakra sosem. Olykor inspirálnak, máskor gödörből rángatnak ki, némelyik még útmutatást is adhat az élethez.

Biztos, hogy hiányzik a listáról jó pár film, ami megérdemelné, hogy benne legyen az első tízben, úgyhogy további ötleteket örömmel látunk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1) A segítség (The Help, 2011)

A segítség (The Help, 2011)

Szívszorító és szívderítő történet a hatvanas évek Amerikájából, ahol négy egymástól nagyon különböző életet élő nőt sodor össze a sors, hogy titokban megalkossák az évtized egyik legfontosabb könyvét. Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard humorral teli, ám mégis tartalmas történetet adnak elő a Dél-Amerika színes bőrű házicselédeiről, akik ebben az előítéletekkel teli, a rabszolgatartás emlékeitől terhes időszakban  végre magukra vállalták a feladatot, hogy vakmerően és reményekkel telve változtassanak saját életükön, és alighanem az egész világon.

2) Egy boltkóros naplója (Confessions of a Shopaholic, 2009)

Egy boltkóros naplója (Confessions of a Shopaholic, 2009)

A huszonöt éves Rebecca tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Valójában nincs gondja semmire, hiszen állása van, és a város előkelő negyedében lakik a barátnőjénél. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca az unalmasnak tartott munkáját jövedelmezőbbre cseréli, az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyorsan népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke figyelmét is felkelti. Kérdés, milyen hatással lesz mindez a lányra. Sophie Kinsella regényei nyomán.

3) A fiúk nem sírnak (Boys Don’t Cry, 1999)

A fiúk nem sírnak (Boys Don’t Cry, 1999)

Brandon Teena közkedvelt fiatalemberként érkezik meg a Nebraskai kisvárosba, ahol azonnal elvegyül a helyi vagányok közt, és egymásba szeretnek a gyönyörű Lanával is. Brandon azonban súlyos titkot őriz, amit nem fedhet fel új barátai előtt: nem sokkal korábban még Teena Brandonnak hívták és nőként élte az életét, bár mindig is érezte, hogy rossz testbe született. A transznemű fiatalember kétségbeesetten igyekszik megtalálni önmagát, és jól tudja, hogy ha titka napvilágra kerül, féktelen indulatok szabadulnak el. A film megtörtént eseményeket mutat be.

4) Doktor Szöszi (Legally Blonde, 2001)

Doktor Szöszi (Legally Blonde, 2001)

Elle Woods (Reese Witherspoon) egy sikeres lány, a gimiben ő volt Miss Június, ő vezette a leányszövetséget, és mindenek felett gyönyörű természetes szőke haja van. A barátja a jóképű Warner, akivel komoly terveket szövögetnek. Egy nap viszont Warner úgy dönt, hogy véget vet kapcsolatuknak. Elle túl szőkének bizonyul a fiú számára. Warner a gimnázium után a Harvardra készül, ráadásul a felkészítő alatt összeismerkedett egy bájos lánnyal. Elle viszont nem adja fel, mindent megtesz, hogy bekerüljön a neves egyetemre, hogy visszaszerezze a szerelmét. Az elvárások azonban túl magasak egy elkényeztetett szőke kislánynak. Elle-nek most bizonyítania kell a szerelméért, saját magért és az összes butuskának tartott szőke lányért.

1 2 3