10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

  • 7 hónap ago
  • 9547 Views
  • 1 0
10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Általános szabály, hogy minél valósághűbb egy jelmez, annál nehezebb dolga van velük a színészeknek. A filmvilág történelme tele van olyan esetekkel, amikor a ruhatár valóságos kínzási eszközzé válik.

Minket megdöbbentettek azok a történetek, amelyek néhány filmes jelmezek mögött rejlenek és úgy véljük, hogy a következő cikkünkben szereplő karakterek mindegyike megérdemelne egy külön Oscar-díjat a kitartásukért és állóképességükért. A cikk végén azt is elmondjuk, hogy a Batmant alakító színészek miért utálják ezt a kultikus jelmezt.

1) Rebecca Romijn — X-Men

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Annak érdekében, hogy a kék bőrű mutánssá átváltozhasson, a színésznőnek 12 kimerítő órán keresztül kellett sminkben ülnie az első film forgatása alatt. Később a stábnak sikerült ezt az időt 7 órára csökkenteni. De még így is, Rebecca a legtöbb idejét a sminkes székében töltötte. Éjfélkor kellett elkezdeni a sminkjét ahhoz, hogy kilencre készen álljon a forgatásra. A jelmez legidegesítőbb része az volt, hogy mindenhol kék foltokat hagyott. A forgatás végén Romijn azzal viccelődött, hogy kollégái mindig tudták, hogy mikor használta a mosdót, hiszen állandóan kék foltokat hagyott maga után.

2) Jeff Bridges — Tron, avagy a számítógép lázadása

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

A jelmeztervezőknek egy nagy feladatuk volt — megfosztani Jeff Bridges karakterét, a „digitalizált” Flynnt minden anatómiai jellemzőtől. Ehhez a színész egy speciális kötésbe volt öltözve, amelyet szoros overall borított. A jelmez alsó része annyira feszes volt a testen, hogy a színész egyszer viccesen azt mondta, hogy a bőrén még mindig vannak hegek a kötésektől.

3) Doug Jones — A víz érintése

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Doug Jones szerepeinek gyűjteménye tele van különféle szörnyekkel, ezért nehéz sminkkel meglepni. De mégis, A víz érintése című film munkájára sokáig emlékezni fog. 3 órával előbb kezdődött a napja, mint kollégáinak, hiszen eddig tartott elkészíteni sminkjét. Először 4 asszisztens segítette rá latex jelmezét, majd membrános kesztyűit, végül üvegszálas nyakpárnákat és egy sisakot helyeztek rá, amelybe egy speciális kopoltyúszabályozó mechanizmust építettek. A színész bevallotta, hogy teljesen tehetetlennek érezte magát, mert még egy ajtót sem tudott segítség nélkül kinyitni, sőt, még száján keresztül sem tudott lélegezni.

1 2 3 4