16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

  • 2 év ago
  • 14315 Views
  • 3 0
16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

Sok mindennapi dolgot, teljesen más okból találták ki, mint amire valójában használjuk és vannak köztük nagyon érdekes eredetűek.

5) Napszemüvegek

Kínában a 12. század óta használnak sötét napszemüveget, de nem a nap elleni védelem miatt, hanem azért, hogy mások pillantásait kerüljék. A bírók használtak ilyen szemüveget, hogy senki se láthassa az érzelmeiket.

6) Frisbee

A Yale Egyetem hallgatói szabadidejükben a Frisbie Pie Company által készített pitékkel játszottak. A ,,Frisbee” név annyira elterjedt volt a diákok körében, hogy Wham-O képviselői az 1957-ben gyártott repülő lemezeket átnevezték Frisbee-re.

7) Brandy

A Brandy, ahogy ma ismerjük, először a 12. században jelent meg. Kezdetben a bor lepárlásával készült, ami egyszerűsítette a szállítást. A fogyasztás előtt vizet adtak hozzá, hogy újra bort kapjanak. Azonban kiderült, hogy a fahordók jobbá, ízletesebbé teszik a terméket.

8) Buborék fólia

Ma a buborékfóliát a törékeny tárgyak védelmére használják. 1957-ben Alfred Fielding és Marc Chavennes új tapétaformát próbált kitalálni, amit könnyű tisztítani. Később az IBM-nek lett eladva, mint csomagolóanyag.

1 2 3 4