10 lélekemelő film, amiből erőt meríthetsz egy nehezebb napodon

  • 10 hónap ago
  • 27958 Views
  • 4 2
10 lélekemelő film, amiből erőt meríthetsz

Néha jó álmodozni róla, hogy milyen lenne, ha lenne egy egész napom, amit mozizással tölthetnék a kanapén… és milyen jó lenne a napot mosolyogva, erővel és tettvággyal tele zárni.

7. A bakancslista

A bakancslista (2007)

Carter Chambers egész élete során jegyezgette azokat a dolgokat, melyeket meg akart tenni, a milliárdos Edward Clole-t azonban csak a pénz foglalkozotatta, és az, hogyan tudna még nagyobb vagyonra szert tenni. A két férfit a sors egymáshoz sodorja egy kórteremben, és felisermik, eljött az idő, hogy azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

6. Sült, zöld paradicsom

Sült, zöld paradicsom

Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli fiatalkori kalandjait. Félszáz évet repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két nő – az egyik tűz, a másik víz – a különös nevű Whistle Stop városkában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek ételspecialitása a sült zöld paradicsom volt. A jó ételek mellett pár őszinte szó, baráti jókedv és emberi légkör várt az ide betérõkre…

5. Óriásokkal szemben

Óriásokkal szemben

Grant Taylor az egyik középiskola amerikaifutball csapatának sikeresnek éppen nem mondható edzője, a csapat rendre alulmarad a küzdelemben. A szülők kezdenek türelmetlenek lenni, a srácok pedig lassan elvesztik minden motivációjukat, a legjobb játékosok rendre valamelyik rivális iskolához szerződnek. Grant magánélete sincs teljesen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó állandóan cserbenhagyja, ráadásul megtudja, nem lehet gyerekük. Az elkeseredett férfi Istenhez fordul segítségért. A hithez fordul, hogy megküzdjön a kudarcaival, és legyőzve a múltat, sikerre vigye csapatát és saját életét.

1 2 3 4