Fantasztikus filmek a hűségről és a szeretetről

  • 3 év ago
  • 11673 Views
  • 1 0
8 fantasztikus film a hűségről és a szeretetről

A szeretet és a hűség ihlette a filmes bejegyzések soron következő irományát. Neked melyik a kedvenc filmed, ami a hűségről és a szeretetről szól?

5. Az élet szép /La vita e bella, 1997/

Az élet szép /La vita e bella, 1997/

1938-ban járunk, amikor a szeretetreméltó, álmodozó Guido (Roberto Benigni) – a növekvő rasszizmus és szűklátókörűség közepette – beleszeret visszafogott tanárnőjébe, Dorába (Nicoletta Braschi). A csodaszép lány azonban egy helyi náci tiszt menyasszonya, Guidot pincérként látjuk viszont az eljegyzésen. Mindent elkövet, hogy a lányt bánatos jövőjétől eltérítse… Meseszerű szerelmi történet kezdődik. Öt év múlva Guido és Dora házasok és született egy fiuk, Giousé (Giorgio Cantarini) is. A politikai légkör egyre romlik, végül Guidot, aki félzsidó, táborba viszik családjával együtt. Az apa, hogy túlélhesse a borzalmakat, és hogy fiát minél jobban megkímélje, azt találja ki, hogy az egész, ami körülveszi őket tulajdonképpen egy nagy játék, amelyben a rabok a versenyzők és az őrök a játékvezetők.

4. Séta a múltba /Walk to Remember, 2002/

Séta a múltba /Walk to Remember, 2002/

Landon Carter (Shane West) a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, részt venni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló – nem túlmenő – cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola “csodabogarával”, Jamie-vel (Mandy Moore), aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

3. A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

1 2 3