14 színész, akik drasztikus változáson mentek keresztül egy szerepért

  • 1 év ago
  • 83512 Views
  • 6 8
14 színész, akik drasztikus változáson mentek keresztül egy szerepért

A színészek olyankor híznak, fogynak vagy egyéb elképesztő átalakuláson mennek át egy filmszerep kedvéért.

Nézzük, kik Hollywood legőrültebb színészei, akik önként feláldozták egészségüket a szakmájukért!

1) Jake Gyllenhaal – Mélyütés

A színészek munkája jóval többől áll annál, mint hogy megtanulnak “pár oldalnyi” szöveget egy-egy forgatásra vagy színházi bemutatóra – nekik sokszor testben és lélekben is át kell alakulniuk szerepeik kedvéért. Nem túlzás azt mondani, hogy ez történt Jake Gyllenhaallal is, aki Billy “The Great” Hope bokszoló karakterének megformálása kedvéért izmos bokszolóvá változott át. “Napi kétszer volt bokszedzése, a hét minden napján” – mondta a film rendezője, Antoine Fuqua, akit szerintünk legalább annyira lenyűgözött a főszereplő átalakulása, mint a rajongókat.

2) Christian Bale – Amerikai botrány

Christian Bale bizonyára az egyik rekorder, hiszen több, mint 30 kg-ot fogyott A gépész című film kedvéért, de nagy bánatára hiába szenvedett, nem kapta meg érte az Oscar-díjat, csak 6 évvel később A harcosban nyújtott alakításáért. Öt éve az Amerikai botrány kopaszodó simlise, Irving Rosenfeld karaktere miatt csaknem 15 kilót szedett fel magára.

3) Cate Blanchett – I’m not there – Bob Dylan életei

Jim Jarmusch a Kávé és cigarettában azt kérte tőle, hogy legyen tíz percre önmaga, majd az I’m not there – Bob Dylan életei című filmben Blanchett nő létére a rocklegendát alakította. Utóbbi szerepéért és az Elizabeth második részéért abban az évben egyszerre két kategóriában jelölték Oscar-díjra.

4) John Travolta – Hajlakk

John Travolta karaktere, Edna szerint: „Ha híres akarsz lenni, tanuld meg hogyan kell kiszedni a vért az autókárpitból”. Ez a mondat valójában egy utalás Travolta nagy sikerű filmjére, a Ponyvaregényre, amikor Vince (Travolta karaktere) véletlenül lelövi Marvint az autóban, a két főszereplő (Travolta és Samuel L. Jackson) órákig próbálja eltüntetni a várnyomokat a kárpitról. Travolta beöltöztetése és kisminkelése nem kevesebb, mint négy óráig tartott.

1 2 3 4