10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

  • 2 év ago
  • 7617 Views
  • 5 9
10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

Az inspiráció vagy más szóval kifejezve az ihlet többnyire fejlődést, fejlesztést valamilyen újítást eredményez. Éppen ezért nagyon fontos (ahogy a művész emberek mondanák) inspirálódni és célokat kitűzni magunk elé.

Most olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek inspirációként hathatnak ránk.

10. Hegedűs a háztetőn /Fiddler on the Roof, 1971/

Hegedűs a háztetőn /Fiddler on the Roof, 1971/

Pénze Tevjének, a tejesembernek nincsen, de van három eladó lánya. Ez pedig kész csoda, ha nem sikerül megfelelő férjet találni nekik. És a buta fruskák mind pont olyanba szeretnek bele, akibe nem kéne! Mit tehet egy zord atya, ha egyszer vajból van a szíve?

9. Ryan közlegény megmentése /Saving Private Ryan, 1998/

Ryan közlegény megmentése /Saving Private Ryan, 1998/

Miután átélték az 1944. június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

8. Egy csodálatos elme /A Beautiful Mind, 2001/

Egy csodálatos elme /A Beautiful Mind, 2001/

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

7. Borotvaélen /Man on a Ledge, 2012/

Borotvaélen /Man on a Ledge, 2012/

Nick Cassidy (Sam Worthington) egy volt rendőrtiszt, akit ártatlanul akarnak rácsok mögé dugni 25 évre. A férfi egy méregdrága gyémánt szállításáért volt felelős, de a drágakövet meglovasították, a tulajdonos, David Englander (Ed Harris) pedig a zsarut tette felelőssé. Nicknek sikerül megszöknie, és azt a váratlan döntést hozza, hogy egy párkányon öngyilkossággal fenyegetőzve győzi meg ártatlanságáról az ügy tárgyalóját, Lydia Spencert (Elizabeth Banks). Hosszas beszélgetésük során fény derül arra, hogy többről van szó, mint azt Nick elsőre gondolta volna.

1 2 3