10 színész, aki szó szerint a vérét adta, hogy hiteles legyen a vásznon

  • 2 hónap ago
  • 5472 Views
  • 0 0
10 színész, aki szó szerint a vérét adta, hogy hiteles legyen a vásznon

Filmeket készíteni nagyon menő dolognak tűnik, de a mindennapos őrlés ott is hihetetlen nehéz tud lenni. Az emberek megsérülhetnek a forgatásokon – és most nem csak a kaszkadőrökre célzunk. A film sztárjai is megsérülhetnek, és néha ez is bekerül a végső verzióba. Lehet azért mert túllépték a forgatási időt, vagy lehet azért mert a színész annyira megsérül, hogy nem tudná még egyszer megcsinálni.

4) Margaret Hamilton – Óz

14) Margaret Hamilton – Óz, a csodák csodája (1939)

Biztos sokan emlékeztek, hogy a gonosz nyugati boszorkány sokszor tűnt el egy füstfelhőben a film alatt. Az egyik ilyen alkalom viszont szörnyen rossz véget ért. Mivel sminkjének egyik összetevője a petróleum volt, és a csapóajtó – amit használnia kellett volna – szikrát vetett. A kezén harmadfokú, arcán másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és hat hétig távol maradt a forgatásoktól.

5) Martin Sheen – Apokalipszis most

Martin Sheen

Frances Ford Coppola filmjének egyik legfelkavaróbb jelenetében rémképek gyötrik egy hotel szobában. A színész egyszer csak beleüt a tükörbe, majd a véres kezével törli meg az arcát. A színész részeg volt a forgatás alatt (aznap volt a születésnapja), így valószínűleg kevésbé érezte meg a fájdalmat.

6) Diane Kruger – Becstelen Brigantyk

10 színész, aki szó szerint a vérét adta, hogy hiteles legyen a vásznon

Tarantino filmjében Hans Landa (Christoph Waltz) megfojtja a német kémet, Bridget von Hammersmark-ot (Diane Kruger). A rendező viszont nem akarta a véletlenre bízni a dolgot, ezért a végső vágásban a Krugert fojtogató kezek Tarantino kezei. Az szintén bekerült a filmbe, hogy emiatt Kruger eszméletét vesztette.

1 2 3 4