20 híresség, akik súlyos mentális zavarban szenvednek

  • 2 év ago
  • 32805 Views
  • 1 4
20 híresség, akik súlyos mentális zavarban szenvednek

Az embernek nehéz a problémáiról beszélni, de sokszor kell egy bátor és őszinte ember, akin felbuzdulva mi is kitárulkozhatunk. Annak ellenére, hogy minden ötödik amerikai orvosi szempontból lelki beteg, csak kevesen merik kimondani a kényelmetlen igazságot.

5) Brad Pitt, depresszió

Brad Pitt

A világhírű filmsztár is bevallotta, hogy küzdött már depresszióval. „Nem ebben az évtizedben, de valamikor biztosan megtörtént. A depresszió által megismertem önmagamat. Olyan mint, amikor azt mondod: ebben a félévben depresszióra szakosodtam. Minden éjjel nehezen altattam el magamat, minden nap ugyanaz a rutin. Alig vártam, hogy hazaérhessek és elrejtőzhessek.”

6) Adam Levine, figyelemhiányos hiperaktivitás

Adam Levine

„Amikor először diagnosztizálták nálam az ADHD-t, nem lepődtem meg, mert nehézségeim voltak az iskolában a koncentrálással. Ma már teljesen normálisan kezelik ezt a betegségemet azok, akik észreveszik. Amikor nem tudok figyelni, akkor nagyon nem tudok.”

7) Demi Lovato, bipoláris zavar

Demi Lovato

A színésznő elképesztő őszinteséggel nyilatkozott. „Emlékszem, ahogy ültünk a menedzseremmel és a családommal. Azon filóztam, hogy vajon elmondjam-e az embereknek a küzdelmemet. Két lehetőségem volt: vagy elhallgatom, mi mindent éltem át a rehabilitáción, remélve, hogy nem tér vissza a betegség, vagy kitárulkozom, hogy segítsek a hasonló helyzetbe került fiataloknak és időseknek. Az utóbbi mellett döntöttem.”

8) Jim Carrey, depresszió

Jim Carrey

A sors iróniája, hogy a vígjátékszínész gyógyszert szedett depresszió ellen. „Sok ideig voltam a Prozac-on. Talán segített kijönni a megrekedtségből, csak nehezen lehet róla leszokni. Elhagytam, mert éreztem, hogy most már minden rendben.”

1 2 3 4 5