Menü
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

  • 4 hónap ago
  • 3130 Views
  • 3 1
10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

Nos, minden ilyen cikk általában azokról a filmekről szól, amik jól tükrözik az egyedül álló, kapcsolatban élő vagy éppen anyák életét. Mi most nem a Büszkeség és balítélet, Bridget Jones féle filmeket fogjuk neked ajánlani, hiszen azokat úgy is láttad már, hanem új távlatokat nyitunk a nőcis filmek terén…

Kíváncsiak vagyunk, Neked mik azok a nem hétköznapi romantikus filmek, amiket szeretsz. Írjatok kommentben, bővítsük együtt a listát!

1) Anyád napja (2005)

Anyád napja (2005)

Jane Foda, Jennifer Lopez szenzációs alakítása jellegzetesen kiparodizálja a meny-anyós kapcsolatot. Nekünk nagyon tetszett a film mely bemutatja, hogyan talál egymásra két szerető szív és ebbe a kialakult kapcsolatba hogyan fér el egy anyós, aki mindent elkövet, hogy ne legyen békessége az ifjú párnak.

2) Római vakáció (1953)

Római vakáció (1953)

Evezzünk kicsit messzebb a filmtörténetben és vegyük elő a fekete fehér örök klasszikust, a Római vakációt. Audrey Hepburn megformálja a gyermeki, ártatlan, eszményi nőt, akit az örök kíváncsiság hajt a szerelmese, Gregory Peck karjai közé. Egy pohár vörösbort, és egy nagydoboz bonbont ajánlunk mellé.

3) Fogadom (2012)

Fogadom (The Vow, 2012)

Ezt a filmet én mindig a SBrooklyn (2015)zerelmünk lapjai mellé társítom kötelező filmnek. Ugyan úgy rabul ejtő ennek a fiatal házaspárnak az élete, mint az előbb említett filmben. Ráadásul, viszont láthatjuk Rachel McAdams-t is. Férj szerepében Channing Tatum szerepel. A történet egy szörnyű tragédia köré épül mely egy megtörtént esetet dolgoz fel. Valószínű sok zsepire lesz szükséged!

4) Sok hűhó semmiért (1993)

Sok hűhó semmiért (1993)

Vannak olyan napok, amikor a Nő költészetre, virágokra, gyönyörű ruhákra, kastélyba vágyik. Ez a film pont ilyen időkre való. Nem tudunk attól a ténytől sem eltekinteni, hogy Shakespeare egyik kedvelt komédiája adja a történet alapját. Valójában ez még vonzóbbá teszi a művet. Szavalnak, táncolnak, romantikáznak olyan színészek, mint Emma Thompson és Denzel Washington.

5) Az ifjúság végrendelete (2014)

Az ifjúság végrendelete (2014)

Az ifjúság végrendelete egy megható történet a szerelemről és az első világháborúról Vera Brittain világhírű memoárja alapján, mely mára a legnagyobb klasszikusok egyikévé vált.

6) Brooklyn (2015)

Brooklyn (2015)

A film az 1950-es években játszódik. Eilis (Saoirse Ronan) egy ír lány, aki többre vágyik, mint amennyi jutott neki, így elhatározza, hogy az anyai otthont elhagyva New York-ba emigrál, mely számára az ígéret földjét jelenti. New York számára olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra került volna, így kezdetben a beilleszkedés nehézségével találja szemben magát. Hamarosan megismerkedik egy jóképű, olasz-amerikai férfival, így a honvágyat az elsöprő szerelem váltja fel. Azonban a lány régi élete mégsem tűnik el nyomtalanul, így választás elé kerül: két világ, két élet. Döntenie kell.

7) Nem tervezett (2019)

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

Abby Johnson kiemelkedő alakja a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetnek, azonban mikor felkérik, hogy hajtson végre abortuszt egy 13 hetes magzaton, hátat fordít addigi életének, és elkötelezett pro-life aktivistává válik.

8) Szerelempróba (2008)

Szerelempróba (Fireproof, 2008)

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A “The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

9) Lányom nélkül soha (1991)

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

1984-ben Betty Mahmoody férje elvitte feleségét és lányát Iránba, hogy együtt legyen a család. Előtte megesküszik feleségének, hogy nem lesz semmi bántódásuk, ha úgy döntenek, bármikor nyugodtan visszatérhetnek Amerikába. Hazudott. Az asszony eget-földet megmozgat, hogy kiszabadulhasson a szigorú iszlám törvények szerint élő család rabságából.

10) Az utolsó mohikán (1992)

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

Brit és francia seregek csapnak össze a gyarmatosítás alatt álló Amerika területén. A két hadban álló nemzet csatáiba az amerikai őslakosok is beszállnak. Rajtuk kívül a gyarmatosító telepeseket is harcra kényszerítik. Cora (Madeleine Stowe) és Alice (Jodhi May), egy brit tiszt két lánya veszélybe keveredik, de Sólyomszem (Daniel Day-Lewis) megmenti őket. Sólyomszem szülei telepesek voltak, de a fiú korán árván maradt és a mohikánok között nevelkedett. Cora és Sólyomszem egymásba szeretnek, de a lányra a huron Magua (Wes Studi) is szemet vetett. Szándékai kevésbé romantikusak, pusztán politikai foglyot szeretne szerezni. Az fiataloknak menekülnie kell, de szerencsére számíthatnak barátaik segítségére.

21 soha nem látott filmes fotó a kulisszák mögül

//Bluegirl//

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük