10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

  • 5 hónap ago
  • 30802 Views
  • 3 5
10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

Mindenki életében előfordulhatnak nehezebb periódusok, csalódások, veszteségek, amiket valahogyan fel kell dolgozni. A filmrajongók ilyenkor előveszik kedvenc alkotásaikat, és a szereplőkkel jutnak túl a nehézségeken.

Ha te is ilyen helyzetbe kerültél, és nem tudod, hogy mitévő légy, akkor íme 10 csodálatos film, amely segítségével kimászhatsz a lelki, érzelmi válságból.

1) Csoda a mennyből (Miracles from Heaven, 2016)

A Csoda a mennyből című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Csoda a mennyből (Miracles from Heaven, 2016)

2) Ütközések (Crash, 2004)

Az Ütközések párhuzamos történetszálakat mesél el, melyek szereplői: egy brentwoodi háziasszony és az államügyész férje, egy perzsa boltos, két rendőrnyomozó, egy színes bőrű filmrendező és felesége, egy mexikói lakatos, két autótolvaj, egy kezdő zsaru és egy középkorú koreai házaspár. A multietnikumú szereplőgárda tagjai mind Los Angelesen élnek, és bár nem is sejtik, életük elkövetkező 36 órája alapjaiban változtathatja meg saját sorsukat, és a többiekét is. A düh, az intolerancia, a rasszimus és az erőszak mindegyikük életében mély nyomot hagy.

Ütközések (Crash, 2004)

3) Hét élet (Seven Pounds, 2008)

Gabriele Muccino történetében egy ember úgy akarja feloldozni magát a lelkiismeretfurdalás alól, hogy hét idegen életét tereli jobb irányba. A terv egészen addig működik, amíg bele nem szeret az egyikőjükbe. A film arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, milyen kusza viszonyrendszer köti össze az embereket, előbb-utóbb pedig mindenkinek szembe kell néznie az élet, a halál, a szerelem és barátság nagy kérdéseivel.

Hét élet (Seven Pounds, 2008)

4) Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

Életrevalók (Intouchables, 2011)

1 2 3