10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

  • 1 év ago
  • 20577 Views
  • 1 0
10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

Rengeteg gyermek a Disney meséken nőtt fel, ahol királyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok, beszélő állatok, varázslatok és sok másnak lehettek szemtanúi. Sok kislány hercegnő akart lenni, hogy egy nap ő hozzá is eljöjjön a szőke herceg fehér lovon. Igen ez mind szép és jó, de a Disney mesék közel sem az igazságot mutatták meg.

Nyilván egy szépített verziót csináltak, hogy a gyerekek is nézhessék, de a valódi történetükben közel sem volt minden csodálatos. Ma elhoztunk nektek 10 mesét, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyermekkorodat.

1) A dzsungel könyve

A dzsungel könyve

Disney verzió: Maugli-t csecsemőként elhagyják szülei a dzsungelben, akit farkasok nevelnek fel. Később Bagira és Balu gondoskodik a gyermekről, és azt tanácsolják neki menjen az emberek falujába. Sok veszélyes kaland után végül tényleg elmegy a faluba.

A dzsungel könyve

Eredeti verzió: Miután Mowgli végez Sir Kán-nal, kiderül, hogy biológiai szülei melyik faluban élnek. Az elefántok és a farkasok segítségével leigázza a falut és annak minden lakóját. Végül Maugli békére lel egy másik faluban.

2) A Notre Dame-i toronyőr

A Notre Dame-i toronyőr

Disney verzió: Quasimodo egy púpos fiú, akit Frollo fogadott örökbe és a templom tetején él a harangok között. Egy nap meglátja Esmeralda-t és beleszeret, a lány viszont Phoebus kapitányba lesz szerelmes. Ki akarják űzni Esmeralda-ék fajtáját, de Quasimodo és Phoebus mindenkit megment.

A Notre Dame-i toronyőr

Eredeti verzió: Quasimodó átadja a hatóságoknak Esmeraldat, majd a lány elhuny. A púpos toronyőr, belemászik a lány koporsójába és ott marad addig, míg éhen nem hal. Évekkel később felnyitják a sírt, ahol megtalálják a két csontvázat, de szétválasztásukkor porrá hullanak.

3) Herkules

Herkules

Disney mese: Herkules Zeusz és Héra fia, akit megfosztanak az erejétől, így az emberek között nő fel. Vissza akar térni az istenekhez, de bizonyítania kell, hogy méltó rá. Elkezd edzeni Philoktétész-szel és hamar megismerik a nevét. Feltűnik Megara, akibe beleszeret, de Hádész fogságban tartja, Herkules megmenti és újra isten lesz, de Megara miatt visszautasítja és tovább élnek a földön.

Eredeti verzió: Herkules erővel vette feleségül Megarát, aki Théba királyának lánya volt. Két gyermekük született és boldogan éltek mindaddig, míg Héra, Herkules anyja ki nem ontotta Megara és a gyermekek életét.

1 2 3 4