30 kép, amely bemutatja, hogyan élnek a világ különböző részein

  • 3 év ago
  • 5516 Views
  • 1 0
30 kép, amely bemutatja, hogyan élnek a világ különböző részein

A „Dollar Street” egy különleges és egyedülálló projekt, mely keretein belül megtekinthetjük, hogy a világ különböző tájairól származó családok milyen körülmények között élnek. A készítők 264 családhoz látogattak el és körülbelül 30.000 képet készítettek a házukról és róluk. Találkoztak olyan családdal, akik havi szinten 570 forintnak megfelelő összegből próbálnak megélni, de megismerkedtek olyanokkal is, akik egy-három milliót is hazavisznek.

Moulefera család, Franciaország (Havi jövedelem: kb. 825 ezere forint.)

A 42 éves Simo technikusként dolgozik, míg a 39 éves felesége, Caroline építészként tevékenykedik. A házaspár két gyönyörű gyermeket nevel egy 4 szobás házban. Havi jövedelmük 30%-át ételre fordítják, illetve 600 dollárt fizetnek minden hónapban a jelzálogra. A család szerencsére megengedheti magának, hogy nyaralni menjen, eddig Marokkó tetszett nekik legjobban.

Ez a ház, amiben élnek:

Rendkívül tágas konyhájuk van, ami modern gépekkel van felszerelve:

Västibacken család, Svédország (Havi jövedelem: kb. 1 millió 400 ezer forint.)

A 35 éves Jonas és 38 éves felesége Tove vezető beosztásban dolgoznak. A házaspárnak két fiú gyermeke van, akiket egy négyszobás házban nevelnek. A fizetésük 30%-át költik élelmiszerekre a maradékot pedig utazásra. Legutóbb vettek egy autót, de nem szórják a pénzt, ugyanis minden hónapban félretesznek. Számukra a családi fotóalbum a ház legérdekesebb tárgya.

Ez a házuk:

Így néz ki a hálószoba, ahol mindennap álomra hajtják a fejüket:

Itt a konyha, ahol mindennap együtt étkezik a család:

Ez a gyerekek szobája:

Látszik, hogy szeretnek olvasni, hiszen rengeteg könyv található a polcon:

1 2 3 4