9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

  • 2 hónap ago
  • 2026 Views
  • 0 0
9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy megnéztél egy filmet, és hirtelen történt valami, ami megváltoztathatja a történet menetét, de ennek semmi logikája nem volt. Ezeket cselekményréseknek hívják, és nagyon zavaróak tudnak lenni, sőt, tönkre is tehetik a filmet.

(7) Scar miért hagyta, hogy Simba életben maradjon?

9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

Mindannyian ismerjük az Oroszlánkirály cselekményét, amelyben Scar, a gonosz, kiiktatja testvérét, Mufasát, hogy ő legyen a dzsungel egyetlen királya. De mindennek vége lett volna, ha Mufasa gondoskodott volna Simbáról, amikor kicsi volt. A dzsungelben az oroszlánok elpusztítják a kölyköket, hogy elkerüljék a további bajokat.

A filmben azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek, Rob Minkoff és Don Hahn, az animációs film producerei elárulták, hogy igazából Scar és Mufasa nem testvérek. Ráadásul Scar többször is megpróbálta megölni Simbát, csak nem közvetlenül, hanem legtöbbször a hiénákon keresztül, akik azonban mindig kudarcot vallanak.

(8) Miért nem utazott Frodó a sasokon?

9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

A Gyűrűk Ura filmben Frodónak és a Gyűrű Szövetségének hosszú utat kell megtennie, hogy elpusztítsa az Egy Gyűrűt egy mordori vulkán lángjában. A film bemutatása óta a rajongók felteszik a kérdést, hogy Gandalf miért szólította óriás sast, hogy vigye el Frodót közvetlenül arra a helyre?

Míg a válaszok többsége a sasok méretére összpontosít, és arra, hogy Szauron könnyen láthatta volna őket, a válasz egy kicsit összetettebb. Az óriás sasok fajtája olyan öreg, mint a törpék. Mint sok lény a Tolkien által megalkotott történetben, nekik is saját szervezetük van, kommunikálnak egymással, és nyilvánvalóan félnek a gonosz Szaurontól is. Ez nem olyan egyszerű, mint megparancsolni nekik, hogy tegyenek valamit, és ennyi. Mivel tudatosak, mint az entek faja, megvan a saját akaratuk, amely lehetetlenné teszi, hogy bármire is kényszerítsék őket.

(9) Idegen űrhajó ID4 vírusirtó nélkül

9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

A függetlenség napja című film kasszasiker volt, 1996-ban világszerte több mint 300 millió dollár bevételt hozott. Roland Emmerich elmeséli, hogyan érkezik egy idegen hajó a Földre, hogy leigázza az emberiséget. Egy tudós, David Levinson (Jeff Goldblum) és a katona, Steven Hiller (Will Smith) összeszedik a bátorságot, hogy megküzdjenek az elpusztíthatatlannak tűnő hajókkal. David elcsípi az idegenek adását, és úgy dönt, hogy módosítja a kódot, hogy olyan vírust hozzon létre, amely véget vet az idegen inváziónak.

Évek óta kérdésessé vált, hogy David hogyan tudta ilyen rövid idő alatt létrehozni ezt a kódot. Dean Devlin, az egyik alkotó elmagyarázta, hogy a számítógépek nyelve bináris – nullák és egyesek, és David mindössze annyit tett, hogy a nullákat egyesekké alakította, és fordítva, és ezt visszaküldték az idegen hadsereg anyahajójára.

//Mink Olívia//

Hihetetlen átalakuláson ment át John Goodman: 90 kilót fogyott (Fotók!)

(Via Brightside)

1 2 3