8 színész, akik győzelmük ellenére sem vettek részt az Oscar gálán

  • 2 hónap ago
  • 16745 Views
  • 4 4
8 színész, akik győzelmük ellenére sem vettek részt az Oscar gálán

Nem minden színész vagy színésznő álmodozik arról, hogy köszönő beszédet mondjon az Oscar-on. Ennek több oka is lehet. Ezen kifogások közé tartozik például a politikai helyzet, munka vagy betegség.

4) Michael Caine – Hannah és nővérei (1987)

Michael Caine – Hannah és nővérei (1987)

Michael Caine-nek volt minden idők egyik legrosszabb kifogása, hogy miért nem vett részt az Oscar-on. 1987-ben épp forgatták a Cápa 4. részét és emiatt nem ment el a díjátadóra, ahol pedig megnyerte a legjobb férfi mellékszereplői díjat a Hannah és nővéreiben nyújtott alakításáért. 2000-ben amikor megnyerte az Oscar-t az Árvák hercege-ért, akkor ő mondta a valaha volt egyik legalázatosabb és legkegyesebb köszönő beszédét

5) John Gielgud – Arthur (1982)

John Gielgud – Arthur (1982)

John Gielgud nem volt ott a díjátadón, amikor megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát az Arthur-ért 1982-ben. Később megírta az okot egy barátjának: „Vadlovakkal sem tudnának elhúzni a díjátadó ünnepségre. Nagyon utálok minden gratulációs halandzsát és az összes kényes összehasonlítás.”

6) Henry Fonda – Aranytó (1982)

Henry Fonda – Aranytó (1982)

Második díját színészi karrierje során (mert előtte kapott egy tiszteletbeli Oscar-t), Henry Fonda a Bel Air-i otthonából nézte, míg a lánya Jane átveszi a legjobb színésznek járó díjat az Aranytó című vígjátékért, 1982-ben. Fonda már 1976 óta szívbetegségben szenvedett és a díjátadó után 5 hónappal elhunyt.

1 2 3