10 hatalmas baki történelmi filmekben

  • 2 hónap ago
  • 54854 Views
  • 13 6
10 hatalmas baki történelmi filmekben

A történelmi filmekről úgy gondolkodunk, hogy teljes képed adnak egy másik korszakról. Ezért van az, hogy amikor a dátumokat és a nem korhű ruhákat látva a nézők elégedetlenek lesznek.

(4) Büszkeség és balítélet

Büszkeség és balítélet

A Jane Austen híres regényéből készült film hősnője rengeteg időt szakít a sétáira a szabadban, ami összhangban van a könyvvel és az akkori szokásokkal. Ezek alatt a túrák alatt azonban egy pár Wellington csizmát visel, ami fél évszázaddal a regény megjelenése után lett divatos, előtte nem volt ez a fajta lábbeli.

(5) Elfújta a szél

 Elfújta a szél

Bár filmtörténeti klasszikusról beszélünk, még az Elfújta a szél sem tökéletes, már ami a korhű díszletet illeti. Atlanta utcáin például elektromos lámpák vannak. Ezzel csak az a baj, hogy a polgárháború 1861-1865-ig tartott, míg Thomas Edison csak 1879-ben fedezte fel az izzószálas égőt.

(6) Titanic

Titanic

A filmben Rose és Jack első beszélgetésekor a férfi említi, hogy egyszer a Lake Wissota-n horgászott szülővárosában, a wisconsini Chippewa Falls-ban. Azt a tavat ugyanakkor 1917 után hozták létre, 6 évvel azután, hogy a Titanic elsüllyedt.

1 2 3 4