10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

  • 5 hónap ago
  • 16413 Views
  • 2 1
10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

A celebvilágot hazánkban és külföldön is gyakran elárasztják a csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező „sztárok”, akik botrányaikkal vagy csupán külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hírességek között is találni azonban olyan tehetséges embereket, akik méltán népszerűek – és emellett kiemelkedően okosak is.

9) Arnold Schwarzenegger: 135

10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

Az egykori testépítőről minden rosszindulatunkat félretéve sem gondolnánk, hogy kimagasló észbeli képességekkel rendelkezik. Színészként sem arról híres, hogy oldalak százait kellett volna bemagolnia szerepei kedvéért. Igaz ugyan, hogy hosszú évekig ő volt Kalifornia kormányzója, de akkor meg olyan mondatok jöttek ki a száján, mint például a következő kis gyöngyszem: „Szerintem a melegházasságot egy férfi és egy nő között kellene megkötni.” De ami tény, az tény: Schwarzenegger a maga 135-ös IQ-jával minden bizonnyal bármelyikünknél okosabb.

10) Shakira: 140

Shakira

A kolumbiai énekesnő, Shakira énekesnőként lett világhírű egyedi hangja és mozgása miatt. Emellett a feje sem üres: 140-es intelligenciahányadosa van, és három nyelven beszél folyékonyan. Karrierje 12 évesen kezdődött, és 34 éves korára kiváló zenésszé, dalszerzővé és producerré is kinőtte magát, híres jótékonykodásairól. Rengeteg zenei díjat nyert, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulója is az ő nevéhez fűződik. 2011-ben átvehette a Harvard Egyetemen az Év Művésze díjat.

+1) Natalie Portman: 150

Natalie Portman

A még mindig fiatalos, de már Oscar-díjas Natalie Portman a diplomás színésznők táborához tartozik, a Harvardon végzett pszichológia szakon, és ehhez nem kis segítséget jelenthetett 150-es intelligenciahányadosa. Folyékonyan beszél öt nyelven. Gyerekként is kiemelkedett társai közül, 13 évesen kiválóan játszotta első filmszerepét a Leon, a profiban. Felnőttként a Harvardon társszerzője volt egy neuropszichológiai cikknek, és 2006-ban vendégelőadó is volt a Columbia Egyetemen.

Ő Arnold Schwarzenegger gyönyörű lánya, aki időközben egy másik hollywoodi sztár felesége lett

(Forrás: life.hu és origo.hu)

1 2 3 4